Folkemødet har godkendt arrangement tilmeldt af Danskernes Parti

PRESSEMEDDELSE
18. maj 2015

Folkemødets Sekretariat har i dag besluttet at godkende en paneldiskussion tilmeldt af Danskernes Parti, idet den falder inden for rammerne af Folkemødet. Godkendelsen er dog givet med visse forbehold.

Folkemødets sekretariat har netop afsluttet godkendelse af de knap 2.600 events, der var tilmeldt inden vores deadline for optagelse i programavisen den 10. maj. Det gælder også en paneldiskussion, som er tilmeldt af Danskernes Parti:

”Godkendelsen er dog givet med visse forbehold. Vi indskærper således over for Danskernes Parti, at de som arrangører er ansvarlige for, at indholdet i den enkelte event lever op til Folkemødets retningslinjer. Det betyder bl.a., at man skal overholde de demokratiske principper, som de er beskrevet i Grundloven og anden dansk lovgivning,” siger festivalleder Jette Lykke, som derudover ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Man kan stadig nå tilmelde en aktivitet til Folkemødet. Erfaringen er, at der efter deadline kommer yderligere mellem 50 og 100 events.

Krav til deltagelse på Folkemødet

I Folkemødesekretariatet har vi fået en del henvendelser efter omtale i medierne, om at Trykkefrihedsselskabet har inviteret den hollandske politiker Geert Wilders til at deltage i et arrangement på Folkemødet i år.

Folkemødet fungerer på den måde, at det er Bornholms Regionskommune der stiller rammerne til rådighed for det årlige Folkemøde. Teltholdere og andre arrangører bidrager med indhold.

Alle events skal godkendes af sekretariatet og leve op til vores retningslinjer. Vi stiller bl.a. krav om, at de emner, der behandles, skal have samfundsrelevans, og at eventen ikke må være i konflikt med de demokratiske principper, som er skrevet ind i Grundloven og anden dansk lovgivning.

I forbindelse med godkendelse af den enkelte event foretager vi en screening for eventuelle særlige udfordringer. Er disse af sikkerhedsmæssig art, orienterer vi politiet, som så tager over.
 
Vi har gennem et stykke tid været bekendt med, at der er et højere risikobillede på Folkemødet 2015 som følge af et højere risikobillede generelt i Danmark. Derudover kan der blandt deltagerne være enkeltpersoner, der er omgærdet af særlig risiko, og som der vil blive gjort ekstra foranstaltninger for at beskytte. I lighed med tidligere år sorterer også den del af sikkerheden under politiet, som vi har et godt og tæt samarbejde med.

Nyhedsbrev

Folkemødets nyhedsbrev holder dig opdateret om forberedelserne af Folkemødet 2015.

Modtag Folkemødets nyhedsbrev

Læs seneste nyhedsbrev

Program 2015

Programmet for årets Folkemøde indeholder nu omkring 2500 events, og over 700 arrangører står bag.
Se programmet her 

Se hvilke organisationer og politikere der deltager

Programmet vil også findes også i Folkemødets programavis der udgives omkring 1. juni, og via den officielle app som er klar til download i slutningen af maj

Events til programmet

Deadline for indmeldelse af  events til programavisen er overskredet, og det koster nu 1.000 kroner at indmelde et event. Efter 31. maj koster det 2.000 kroner.

Link til programsystem 
Læs vejledning her

Find rundt online