Del på facebook

Parrådgivning

​Bornholms Regionskommune tilbyder kurser og rådgivning for par med børn, for at styrke parforholdet og forebygge skilsmisser.

Forebyggende indsats for at styrke parforholdet

I behøver ikke at have problemer i jeres parforhold for at deltage. Der er tale om forebyggende indsatser, for at styrke parforholdet i forhold til de udfordringer, der uundgåeligt følger af det, at være forældre.
Læs mere om de gode tilbud her.

Parforholdskurser for par (PREP)

Trænger du til at gøre noget godt for dig og din partner?

Oplever du, at det er svært at komme igennem til din partner? Kender du det, at kommunikationen synes at køre i ring, at I har talt om det samme 1000-vis af gange, uden at "komme nogen vegne"?

Det er helt normalt! De fleste par oplever udfordringer med kommunikation, intimitet/sex, venskab osv.

Uanset om I trænger til at booste jeres parforhold, eller søger praktiske redskaber til at håndtere hverdagen sammen, eller oplever større vanskeligheder i jeres parforhold, så er der hjælp at hente i parforholdskurset (PREP). 
 
 
PREP
PREP står på dansk for: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold. Det er et forskningsbaseret og pædagogisk parforholdskursus. Kurset har en meget veldokumenteret effekt i forhold til at forebygge skilsmisser/samlivsbrud og skabe trivsel i parforholdet.

Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til alle familier med børn i alderen 0-18 kursustilbud 18 år (fælles eller sammenbragte). I skal være bosiddende på Bornholm.
 
Kort fortalt
Parkusus PREP-kursus er et forebyggende kursus, som udbydes af Center for Børn og Familie. Der er hverken tale om gruppearbejde eller traditionel parterapi. Kurset foregår som holdundervisning og suppleres af private samtaler med din partner. Ingen forventes at fortælle andre kursusdeltagere om deres private liv.
 
Hvad får I ud af parkursus?
  • Viden om, hvordan I kan pleje kærligheden i hverdagen
  • Konkrete redskaber til at skabe konstruktuve rammer for gode samtaler
  • Indblik i, hvordan I kan møde udfordringer i fællesskab
  • Brugbar indsigt i, hvordan I kan bevare og pleje jeres venskab, intimitet og fælles værdier

Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når I, som forældre oplever at trives og have god relation, så er I gode rollemodeller og en tryg base for jeres børn og unge.
 
Praktiske oplysninger
PREP-kursets varighed er 14 timer, som forløber over fire aftener eller en weekend.
Det er gratis at deltage på Bornholms Regionskommunes PREP-kursus.
PREP-kurserne holdes i Rønne, og ledes af en gruppe bestående af sundhedsplejerske, familiebehandlere og psykologer.

Planlagte hold:

Weekendkursus
Fredag den 20. maj 2022 kl. 13.00-20.00 og lørdag den 21. maj 2022, kl. 09.00-16.00.
 
Sted: Østre Skole, Pingels Allé 31, Rønne (Den tidligere administrationsbygning, 1. sal).
 
Forplejning: Der serveres kaffe/the og aftensmad fredag og frokost lørdag. 

Mere information
Ønsker I at vide mere om kurset, kontakt venligst:
Psykolog Marianne Jensen, på tlf.: 30 18 05 55 eller mail m.jensen@brk.dk
 
I kan læse mere om PREP på Center for familieudviklings hjemmeside https://www.familieudvikling.dk/tilbud-til-par/prep-kurser/hvad-er-prep/

Tilmelding
 
På mail: sundhedsplejen@brk.dk. Oplys fuldenavn på begge deltagere, adresse, telefon og de første 6 cifre i jeres fødselsdag.

I er velkomne til at kontakte os på hverdage mellem kl. 9.00-12.30 på tlf. 56 92 41 72.

Tilmeldingsfrist: fredag den 13. maj 2022.

Parsamtaler

De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold.
I tillæg til at Bornholms Regionskommune er begyndt at tilbyde PREP kurser for par, tilbyder kommunen også gratis parsamtaler. Det er ikke en forudsætning at have deltaget på PREP kurser for at få parsamtaler.

Parsamtaler
Vi tilbyder op til fem parsamtaler pr. par . Samtalerne foregår fuldt anonymt og der sker ingen registrering af jer som par. Samtalerne kan enten komme før eller i forlængelse af et PREP kursus, eller stå alene uden kurset.

Hvem kan deltage?
For at få samtaler, skal I have børn i alderen 0-18 kursustilbud 18 år (fælles eller sammenbragte). I skal være bosiddende på Bornholm.

Kort fortalt
Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når I, som forældrene oplever at trives og have god relation, så er I gode rollemodeller og en tryg base for jeres børn og unge.

Praktiske oplysninger
Det er gratis at modtage samtalerne.

Aftal tid
Ring på tlf. 56 92 40 99 for at bestille tid til dig og din partner