Parrådgivning

​Bornholms Regionskommune tilbyder kurser og rådgivning for par med børn, for at styrke parforholdet og forebygge skilsmisser.
Man behøver ikke at have problemer i sit parforhold for at deltage. Der er tale om forebyggende indsatser, for at styrke parforholdene i forhold til de udfordringer, der uundgåeligt følger af det, at være forældre.
Læs mere om de gode tilbud her.

PREP-kurser for par

De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold. Hvis I i jeres parforhold oplever, at I ofte snakker forbi hinanden, mangler redskaber til at løse problemerne, eller bare savner mere nærvær og flere gode stunder - så er et PREP-kursus muligvis noget for jer!
 
PREP
PREP er et forskningsbaseret og pædagogisk parforholdskursus. Kurset er gratis og henvender sig til alle familier med børn i alderen 0-18 kursustilbud 18 år (egne eller sammenbragte). Kurset har en meget veldokumenteret effekt i forhold til at forebygge skilsmisser/samlivsbrud og skabe trivsel i parforholdet. PREP står på dansk for: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

Kort fortalt
PREP-kurset forløber over fem aftener eller en weekend. På et PREP-kursus får man hjælp til at skabe et godt parforhold og en tryg familie. Man kan hente hjælp og inspiration til at skabe gode vækstbetingelser for kærligheden og forhold - ikke mindst i en travl og udfordrende hverdag. På kurset undervises der blandt andet i:
  • Konkrete redskaber til tryg kommunikation
  • Praktiske råd til problemhåndtering
  • Viden om det, der fremmer og hæmmer et godt samliv
  • Inspiration til samarbejde og familieliv
Kurset veksler mellem oplæg, videoklip og oplæg til samtaler i de enkelte par. Samtalerne foregår ikke i gruppe, men parrene hver for sig. Der er således ikke gruppeterapi/gruppearbejde - I samtaler kun med jeres egen partner, og I skal ikke dele jeres personlige erfaringer med holdet.

Det er gratis at deltage på Bornholms Regions Kommunes PREP-kursus. For at deltage på kurset skal I have barn/børn mellem 0 - 18 år, og være bosiddende på Bornholm. Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når forældrene oplever at trives og have god relation, så er de gode rollemodeller og en tryg base for deres børn og unge.

Næste hold
Der starter løbende nye hold.  PREP-kurserne holdes i Rønne, og ledes af en gruppe bestående af sundhedsplejerske, familiebehandlere og psykologer.

Planlagte hold:
Weekendkursus 20. januar 2017 (16.00-18.00 - introduktion) + 21. og 22. januar 2017 (09.00-15.30 begge dage).
 
Aftenkursus med start onsdag den 1. marts 2017 og 4 følgende onsdagen frem (kl. 16.00-19.00).
 
Weekendkursus 19. maj 2017 (16.00-18.00  introduktion) + 20. og 21. maj 2017 (09.00-15:30 begge dage).  
 
Weekendkursus 1. september 2017 (16.00-18.00  introduktion) + 2. og 3. september 2017 (09.00-15:30 begge dage).  
 
Aftenkursus med start onsdag den 25. oktober 2017 og 4 følgende onsdagen frem (kl. 16.00-19.00).

Kurserne foregår på Almegårds kaserne, bygning 36, 3700 Rønne.
Der vil være en lettere forplejning på kurset.

Mere information
I kan læse mere om PREP op center for familieudviklings hjemmeside https://www.familieudvikling.dk/tilbud-til-par/prep-kurser/hvad-er-prep/
eller kontakt sundhedsplejerske og certificeret PREP instruktør Lisbeth Blom på tlf. 30 18 05 76 eller mail: lisbeth.blom@brk.dk

Tilmelding
På tlf. 56 92 42 03 eller 56 92 42 04 i tidsrummet fra kl. 8.00-14.00 eller på mail: sundhedsplejen@brk.dk.

Parsamtaler

De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold.
I tillæg til at Bornholms Regionskommune er begyndt at tilbyde PREP kurser for par, tilbyder kommunen også gratis parsamtaler. Det er ikke en forudsætning at have deltaget på PREP kurser for at få parsamtaler.

Parsamtaler
Vi tilbyder op til fem parsamtaler pr. par . Samtalerne foregår fuldt anonymt og der sker ingen registrering af jer som par. Samtalerne kan enten komme før eller i forlængelse af et PREP kursus, eller stå alene uden kurset.

Kort fortalt
Det er gratis at modtage samtalerne.  For at få samtaler skal I have barn/børn mellem 0 - 18 år (fælles eller sammenbragte), og være bosiddende på Bornholm. Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når forældrene oplever at trives og have god relation, så er de gode rollemodeller og en tryg base for deres børn og unge.

Aftal tid
Ring på tlf. 56 92 40 99 for at bestille tid til dig og din partner