Del på facebook

Parrådgivning

​Bornholms Regionskommune tilbyder kurser og rådgivning for par med børn, for at styrke parforholdet og forebygge skilsmisser.
 

Forebyggende indsats for at styrke parforholdet

I behøver ikke at have problemer i jeres parforhold for at deltage. Der er tale om forebyggende indsatser, for at styrke parforholdet i forhold til de udfordringer, der uundgåeligt følger af det, at være forældre.
Læs mere om de gode tilbud her.

Parforholdskurser for par (PREP)

Et kommunikationskursus for par - hjælp til at sætte fokus på parforholdet.
 
De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold. Hvis I i jeres parforhold oplever, at I ofte snakker forbi hinanden, mangler redskaber til at løse problemerne, eller bare savner mere nærvær og flere gode stunder - så er et PREP-kursus muligvis noget for jer!
 
PREP
PREP står på dansk for: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold. Det er et forskningsbaseret og pædagogisk parforholdskursus. Kurset har en meget veldokumenteret effekt i forhold til at forebygge skilsmisser/samlivsbrud og skabe trivsel i parforholdet.

Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til alle familier med børn i alderen 0-18 kursustilbud 18 år (fælles eller sammenbragte). I skal være bosiddende på Bornholm.
 
Kort fortalt
På et PREP-kursus får I hjælp til at skabe et godt parforhold og en tryg familie. I kan hente hjælp og inspiration til at skabe gode vækstbetingelser for kærligheden og forhold - ikke mindst i en travl og udfordrende hverdag. På kurset bliver der blandt andet undervist i:
  • Konkrete redskaber til tryg kommunikation
  • Praktiske råd til problemhåndtering
  • Viden om det, der fremmer og hæmmer et godt samliv
  • Inspiration til samarbejde og familieliv
Kurset veksler mellem oplæg, videoklip og oplæg til samtaler i de enkelte par. Samtalerne foregår ikke i gruppe, men hver par for sig. Der er således ikke gruppeterapi/gruppearbejde - I samtaler kun med jeres egen partner, og I skal ikke dele jeres personlige erfaringer med holdet.

Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når I, som forældre oplever at trives og have god relation, så er I gode rollemodeller og en tryg base for jeres børn og unge.
 
Praktiske oplysninger
PREP-kurset forløber over fem aftener eller en weekend.
Det er gratis at deltage på Bornholms Regionskommunes PREP-kursus.
PREP-kurserne holdes i Rønne, og ledes af en gruppe bestående af sundhedsplejerske, familiebehandlere og psykologer.

Planlagte hold:
Aftenkursus 5 onsdage med start den 8. maj 2019, de efterfølgende 3 onsdage samt sidste gang den 12. juni 2019 (kl. 16.00-19.00).
Kurserne foregår på Almegårds kaserne, bygning 36, 3700 Rønne.
Der vil være en lettere forplejning på kurserne.

Mere information
Ønsker I at vide mere om kurset, kontakt venligst:
Sundhedsplejerske Lisbeth Blom, på tlf.: 30 18 05 76 eller mail: lisbeth.blom@brk.dk
Psykolog Marianne Jensen, på tlf.: 56 92 41 34 eller mail m.jensen@brk.dk
 
I kan læse mere om PREP på Center for familieudviklings hjemmeside https://www.familieudvikling.dk/tilbud-til-par/prep-kurser/hvad-er-prep/

Tilmelding
På tlf. 56 92 42 00 i tidsrummet fra kl. 9.00-11.30 eller på mail: sundhedsplejen@brk.dk.

Parsamtaler

De fleste par oplever fra tid til anden at have udfordringer i deres parforhold.
I tillæg til at Bornholms Regionskommune er begyndt at tilbyde PREP kurser for par, tilbyder kommunen også gratis parsamtaler. Det er ikke en forudsætning at have deltaget på PREP kurser for at få parsamtaler.

Parsamtaler
Vi tilbyder op til fem parsamtaler pr. par . Samtalerne foregår fuldt anonymt og der sker ingen registrering af jer som par. Samtalerne kan enten komme før eller i forlængelse af et PREP kursus, eller stå alene uden kurset.

Hvem kan deltage?
For at få samtaler, skal I have børn i alderen 0-18 kursustilbud 18 år (fælles eller sammenbragte). I skal være bosiddende på Bornholm.

Kort fortalt
Grunden til at kurset udbydes til børnefamilier er, at vi som kommune har en særlig forpligtelse til at styrke trivslen for vores børn og unge. Når I, som forældrene oplever at trives og have god relation, så er I gode rollemodeller og en tryg base for jeres børn og unge.

Praktiske oplysninger
Det er gratis at modtage samtalerne.

Aftal tid
Ring på tlf. 56 92 40 99 for at bestille tid til dig og din partner