Logo Plantagen
Del på facebook

Plantagen

Alle mennesker har brug for et meningsfuldt arbejde for at trives og gro.

Plantagens kerneopgave er at tilbyde udsatte borgere en mulighed for tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det meningsfyldte arbejde er udgangspunktet for alle aktiviteter og handlinger på Plantagen, som er et arbejdstilbud under Bornholms Regionskommune til borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

Vi fremstiller produkter, som vi selv sælger – først og fremmest økologisk frugt og grønt, samt hjemmelavede specialiteter som eksempelvis marmelader, eddike og honning. Vi har desuden snedkerværksteder som producerer møbler, kasser og emballage.

Plantagen er placeret en lille kilometer uden for Svaneke. Vi er 35-40 medarbejdere, der er ansat i enten fleks- eller skånejob, eller er her i praktik, som EGU-elever, i aktivering eller som frivillige.

Vi behandler vores medarbejdere som hele mennesker. Vi ved, at problemer på hjemmefronten ofte kommer med på job – eller kan forhindre, at man kommer af sted om morgenen. Derfor forsøger vi også at hjælpe medarbejderne med at håndtere de vanskeligheder, de måtte have uden for arbejdspladsen.


Om Plantagen

Plantagen er en udløber af projektet 'Bivognen', der i 2003 blev søsat af Bertil Ekstrøm. Udgangspunktet var honningproduktion, men det blev hurtigt udvidet med en produktion af cider og most. Det førte til etableringen af Bornholms Mosteri - et kommunalt beskæftigelsesprojekt for psykisk sårbare. Mosteriets produkter opnåede stor popularitet, og i 2013 blev projektet privatiseret.

Bornholms Mosteri kører i dag videre med stor succes. Det ejes af Michelin-restauranten Kadeau og fiskerivirksomheden Espersen. Halvdelen af virksomhedens medarbejdere arbejder på særlige vilkår.

Plantagen blev etableret i 2013 i forlængelse af privatiseringen af Bornholms Mosteri.

Opgaven er fortsat at tilbyde meningsfyldt arbejde for udsatte borgere og Plantagen driver i dag økologisk gartneri, fødevareproduktion, biavl og snedkeri.

I vores drivhuse producerer vi blandt andet: tomater, agurker, salater, krydderurter, peberfrugter og chili. På friland har vi masser af grøntsager, kartofler og mange slags bær. Vores æbleplantage har over 300 træer med 15 forskellige sorter som drager nytte af vores 3 bigårde. Snedkerværkstederne producerer trækasser, emballage, stole og løser andre opgaver på forespørgsel.

 

På Plantagen arbejder vi ud fra følgende 10 retningslinjer:

  1. Meningsfuldt arbejde er vigtig del af den næring, som får mennesker til at trives og gro. 
  2. På Plantagen har dit arbejde en værdi. Resultatet af dit arbejde er til gavn og glæde for andre.
  3. Vi føler ansvar for hinanden. Som ny medarbejder på Plantagen bliver du i høj grad introduceret af andre medarbejdere. Senere skal du selv være med til at lære nye op.
  4. Det er det meningsfyldte arbejde, som er i fokus på Plantagen. Vi beskæftiger os ikke med ren beskæftigelsesterapi, men fremstiller produkter som kan sælges ud af huset.
  5. Vi hjælpes ad for at nå vores fælles mål!
  6. Ros og anerkendelse – når det er berettiget - er vigtige elementer i dagligdagen.
  7. Humor og glæde er vigtigt. Vi gør, hvad vi kan, for at holde humøret højt, mens vi får noget fra hånden.
  8. Vi accepterer, at fejl kan og vil opstå. Når der er sket en fejl, hjælper vi hinanden med at finde andre og mere hensigtsmæssige måder at løse opgaven på.
  9. På Plantagen holder vi de nødvendige møder. Og kun de nødvendige.
  10. På Plantagen forsøger vi at hjælpe medarbejderne med at håndtere de problemer, de måtte have uden for arbejdspladsen.

Kontakt

Vil du vide mere om Plantagen som arbejdsplads eller om Plantagens produkter, kan du kontakte os på telefon 56 92 78 99, mandag - fredag fra kl. 8.00 - 12.00.

 

Lulu Jacobsen - E-mail: Lulu.Jacobsen@brk.dk - Telefon: 56 92 78 52

 

Du finder os på adressen Østermarievej 4D,  3740 Svaneke

EAN: 5798009951144

CVR: 26696348

Øko. Aut. nr.: 1083404

P nr.: 1015757147


 Indholdsredigering ‭[1]‬

 Indholdsredigering ‭[2]‬

Logo LDP
Facebook

Følg os på FACEBOOK

 

FACEBOOK