Logo Planagen
Del på facebook

Produkter

Alle Plantagens produkter er økologiske og fremstillet med omhu. Kontakt os, hvis du vil vide mere. ​

​Frugt og Grønt

Produktion af frugt og grønt er vores hovedbeskæftigelse. Kartofler, bær, æbler, tomater, urter, græskar osv., osv. Alt sammen er naturligvis dyrket med omhu og økologisk.

Vi sælger vores afgrøder i Plantagens vejbod ved Østermarievej. Den er lukket om vinteren. Desuden leverer vi bl.a. til Devika, Campus Bornholm, Gæstgiveren og Kvickly.

Honning

Vores velsmagende honning er kendt under navnet ’Kofoeds honning’. Den kan bl.a. købes i Plantagens vejbod ved Østermarievej og i diverse supermarkeder og på Færgen. I vejboden kan honningen også fås med smag.

Vores ca. 25 bistader er placeret på flere forskellige marker på øen. På den måde hjælper vi en række landmænd med at sikre optimal bestøvning af deres afgrøder. Vi tilser staderne flere gange om ugen og fodrer bier med sukkervand, hvis de ikke er i stand til at samle mad nok selv.

Ud over vores egne bier passer vi omkring et halv hundrede bistader for en lokal frøavler. Vi sørger for, at bierne trives og ikke sværmer – dvs. forlader deres bistade.

I Sommerfugleparken i Nexø har vi opsat en transparent bikasse, som giver de besøgende mulighed for at betragte biernes liv på tæt hold. Uden risiko for at blive stukket.

 

Diverse

På Plantagen eksperimenterer vi hele tiden med at udvikle nye produkter. Fordi vi har lyst til at udfordre os selv og fordi det er sjovt. Ofte ramme vi plet. Derfor har vi en mindre produktion af bl.a. chutney, eddike, most og marmelader.

For nylig er vi begyndt at eksperimentere med fransk nougat. En af hovedingredienserne i denne delikatesse er honning… og den har vi jo masser af.

Trævarer

Produktionen på vores træværksted er varieret. Vores faste produktion til salg ud af huset er pt.

  • Dekorative retro-æblekasser og øl-kasser
  • Diverse små kasser
  • Komfortable havestole med tilhørende skamler

Samtidig påtager vi os også mindre opgaver for private. Der er to faglærte tømrere tilknyttet værkstedet.

Se vores prislister på trækasser og havemøbler her.