Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Erhvervsservice Årets virksomhed 2017

Årets virksomhed 2017

børn der liger 

Vinder af Årets Virksomhed 2017 kåret af Bornholms Erhvervsservice er Ailefo.

Ailefo er en nystartet virksomhed placeret i Rønne og skabt af den tidligere sygeplejerske Christiane Larsen. Hun har startet Europas første og eneste produktion af økologisk modellervoks og har nu en bred vifte af kunder, fx Regionskommunen, Louisiana og Illums Bolighus i både København og i Oslo. Dermed er hun også kommet på eksportmarkedet. Der er pt. kun en enkeltmands-virksomhed men med potentiale til at vokse sig større og ansætte medarbejdere.

 

IMG_0594.jpg

Virksomhederne er udvalgt af Business Center Bornholm i dialog med en tværgående arbejdsgruppe under Bornholms Erhvervsservice. De er alle udvalgt ud fra følgende kriterier:

 

 

  • Driver virksomhed på Bornholm (CVR-registreret på Bornholm) 
  • Er en nystartet virksomhed (CVR-registreret inden for de seneste 3 år. OBS: Ejerskifter indenfor de seneste 3 år godtages ikke som en ny virksomhed).
  • Har haft kontakt med mindst én af aktørerne i Bornholms Erhvervsservice (Optræder dermed i det fælles såkaldte CRM-system).

 

De nominerede virksomheder er blevet vurderet efter deres performance pt. ift. følgende syv parametre: 

  • Social ansvarlighed 
  • Planlægning og eksekvering 
  • Grøn bæredygtighed 
  • Ledelse og implementering 
  • Økonomisk vækst og eksport 
  • Beskæftigelse 
  • Samt jeres vurdering af deres udviklingspotentiale 

Her var Ailefo altså den klare vinder samlet set og desuden også en klar topscorer både ift. Grøn Bæredygtighed og ift. Udviklingspotentiale.

"Et stort tillykke til Ailefo med titlen som Årets virksomhed i dette regi. Christiane har haft den gode ide og engagementet – og hun har turde prøve. Det er sådanne virksomheder, som vi i Bornholms Erhvervsservice er gode til at understøtte og hjælpe videre: Iværksætteren med den gode ide, som både har viljen, evnen og modet til at føre drømmen ud i livet. Den type virksomheder vil vi også gerne se mange flere af på Bornholm og vi er klar til at hjælpe endnu flere" lyder det fra formanden for juryen Lotte Helms, der også er formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget.

Christiane Larsen havde lysten men med en baggrund som sygeplejerske manglede hun nogle redskaber ift. forretningsudvikling. Her har konsulenterne i Bornholms Erhvervsservice hjulpet hende. Hun har tidligere fortalt om vigtigheden af den opstartshjælp hun fik fra  Business Center Bornholm "jeg var slet ikke nået her, hvor jeg sidder i dag, hvis jeg ikke havde fået deres hjælp". (Bornholms Tidende 4, marts 2016)

 

Bag prisen står Bornholms Erhvervsservice der samler Regionskommunen og erhvervfremme-organisationerne Business Center Borholm, Væksthus Hovedstadsregionen samt Bornholms Erhvervsfond. Og det er erhvervsledere, repræsentanter og politikere herfra der har siddet i juryen og vurderet de nominerede virksomheder. IMG_0692.jpg

Præmien er glasskulpturen Float lavet af den taiwanesisk fødste glaskunstner  Liu Chien Kuang. Han studerer på Designskolen i Nexø, der hører under Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Læs mere på

https://ailefo.dk/da/