topbanner med logo
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Erhvervsservice Årets virksomhed 2018

Årets virksomhed 2018

KH Maskinværksted blev Årets Virksomhed 2018

Ved Åbent Hus arrangementet i Bornholms Erhvervsservice på Landemærket i Rønne blev der i onsdags både kåret Årets Virksomhed, uddelt en Branchepris og diskuteret, hvordan de bornholmske virksomheder bedst kan øge deres produktion og øge antallet af arbejdspladser.

Det var andet år i træk, at virksomhedsprisen blev uddelt og i år blev virksomheden KH Maskinværksted præmieret for deres arbejde med at skalere virksomheden.

Med en ny ejer i 2014 har de øget produktionen, haft øget eksport ud af øen fra fem procent i 2014 til 80 procent i dag og så har de også kunne ansætte flere medarbejdere, så de har tredoblet antallet af medarbejdere på fire år.

Desuden viser de social ansvarlighed ved at have en ambition om at fem procent af medarbejdere skal have særlige behov. Det er rigtig flot gået, lød der fra borgmester Winni Grosbøll, der overrakte prisen. Med diplomet fulgte en krukke fra en af de studerende på Glas- og Keramikuddannelsen i Nexø.

Hæder til fremstillingsindustrien på Bornholm

Som noget nyt i år og som en enkeltstående begivenhed overrakte også kommunaldirektør Peter Loft en pris. Denne pris blev givet til den branche på Bornholm, der de seneste år har stået for den største vækst i beskæftigelsen på øen. Vinderen blev Fremstillingsindustrien, der tæller 15 forskellige produktionsvirksomheder på øen.

Sammen har de haft en vækst i beskæftigelsen på næste 40% i perioden 2010-2016, og har tilsammen nu over 800 medarbejdere ansat.

Udpegningen blev lavet på baggrund af tal fra CRTs erhvervsanalyse Bornholm, der altså viser at denne branche skiller sig særligt ud.
”Bornholms Vækstforums formål er at få flere jobs på øen. Og det er derfor oplagt for os i dag også at honorere den branche, der samlet set har holdt for og genereret flest arbejdspladser de seneste år. Det er godt arbejde af dem” Lyder de rosende ord fra Peter Loft.

 

_________________________________________________________________

Det er andet år Bornholms Erhvervsservice kårer Årets virksomhed. 2017 var først år hvor fokus var på iværkssættere. I 2018 har fokus været på SMV-virksomheder og nomineringskriterierne har været:  Mindst 5 medarbejdere, CVR-registeret på Bornholm og præstationer inden for beskæftigelse, eksport og bæredygtighed.

Juryen har bestået af repræsentanter for aktørerne under Bornholms Erhvervsservice:

 • To medlemmer fra Vækstforum 
 • To medlemmer fra Business Center Bornholms bestyrelse
 • To medlemmer fra Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget 
 • Bornholms Erhvervsfond
 • En repræsentant for Væksthus Hovedstadsregionen
 • To medlemmer fra Job-, Udvikling- og  Fritidsudvalget

De nominerede var:

 • Espersen Færdigvare Hasle
 • Svaneke Bryghus
 • Beck Pack Systems
 • Bornholms A/S
 • Bornholms Andelsmejeri
 • KH Maskinværksted

Vinderne af Brancheprisen, altså medlemmerne af Fremstillingsindustrien på Bornholm kan ses på https://ffi.di.dk/om%20os/hvem%20er%20vi/pages/medlemsvirksomheder.aspx?region=524539