Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Europe-Direct Bornholm Internationalt

Bornholm Internationalt

28262135153_24f21f3c36_b.jpg 

Vision; 

Vores vision er at Bornholms Regionskommune skal være en internationalt orienteret region i Europa. Kommunens internationale aktiviteter er med til at fremme bæredygtig udvikling samt interkulturel dialog, og afvikles til gavn for og i tæt samarbejde med borgere, virksomheder uddannelsesinstitutioner og øvrige offentlige instanser.

Formålet med den internationale strategi er;

  • At skabe merværdi og sammenspil i gennemførelsen af kommunalbestyrelsens vedtagende politikker og strategier
  • At sikre størst udbytte af EU samarbejdet, både politisk og økonomisk, samt sikre indflydelse og synlighed i forhold til EU's institutioner og internationale organisationer.
  • At fremme kompetenceudvikling og sikre et højtfagligt niveau hos regionskommunen
  • At faciliteter aktiviteter til gavn for andre aktører på Bornholm herunder frivillige organisationer og bevægelser.

Dette sker inden for rammerne af kommunalbestyrelsens vedtagende politikker og strategier. Herudover har Regionskommunen indgået formaliseret samarbejde med andre regioner i;

  • CPMR; Den europæiske samarbejdsorganisation for perifere og maritime regioner, herunder dennes særlige Ø-kommission
  • Euroregion Baltic, med regionerne Blekinge, Kalmar og Södra Småland (Sverige) Kaliningrad (Rusland), Klaipeda (Litauen), Pommern og Warmia-Mazury (Polen). Med sidstnævnte region er der indgået et udvidet, tosidigt samarbejde med.
  • Fire Hjørner samarbejdet, med Rügen (Tyskland), Swinoujscie (Polen) og Sydøstre Skåne (Sverige) – Dette samarbejde er udelukkende projektorienteret.

 

Du kan læse hele den strategiske referenceramme her; https://www.brk.dk/Indflydelse-Politik/Politikker/Sider/Det-Internationale-arbejde.aspx