Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Erhverv Europe-Direct Det europæiske solidaritetskorps

Det europæiske solidaritetskorps

 photo_1_esc_3.png

Det europæiske solidaritetskorps er et nyt EU-initiativ, der giver unge mulighed for at blive frivillig eller arbejde på projekter i Danmark eller i udlandet til gavn for lokalsamfund og mennesker rundt om i Europa.

Du kan også tage del i Det europæiske solidaritetskorps, hvis du er med i en organisation, der arbejder for at fremme af lokal samfundet eller projekter. Det der er essentielt er, at dit/jeres inittiativ søger at skaber solidaritet blandt unge mennesker. 

Projekter under det europæiske solidaritetskorps kan vare fra to til tolv måneder. De vil som regel blive gennemført i et medlemsland.

Det europæiske solidaritetskorps for frivillige;

Vil du udvikle din faglighed og sociale kompetencer samtidig med, at du får noget på dit CV og en oplevelse for livet? Så er Det europæiske solidaritetskors måske noget for dig.

Solidaritetskorpset er et nyt EU-initiativ for Europæiske unge mellem 18 og 30 år. Korpset giver dig mulighed for at deltage i korte eller længerevarende frivillig aktiviteter, praktikophold eller jobs rundt omkring i Europa.

Alle danske statsborgere og/eller personer med lovligt ophold mellem 18-30 kan deltage i initiativet. Alt du skal gøre er at registrer dig i databasen, og så er du et skridt tættere på at få en oplevelse for livet.

Du kan læse mere om solidaritetskorpset her og gå direkte til registrering her.

imagesAIXRAO2T.jpg

Det Europæiske solidaritetskorps for organisationer;

For at man som organisation kan blive en del af det Europæiske Solidaritetskorps skal man have et kvalitetsstempel. Stemplet sikre, at du som organisation arbejder i overensstemmelse med solidaritetskorpsets principper og målsætninger. Du kan finde mere om kvalitetsstemplet her (obs. siden er på engelsk).

Organisationer, der har et kvalitetsstempel, kan ansøge om fondsstøtte til deres projekter. Derudover kan grupper af unge af ned til 5 unge også ansøge om at modtage støtte til frivilligprojekter.

Du kan finde mere information og deadlines for 2019 ansøgningerne her