Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Indflydelse & Politik Borgerinddragelse Selvforsynende med grøn el 2025?

Selvforsynende med grøn el 2025?

Frem til sommer 2019 skal Bornholm tage stilling til, om man ønsker at holde fast i målet om at kunne have en CO2 neutral, lokal el-produktion i 2025 og i tiden fremefter - når det indebærer, at der skal opstilles nye landvindmøller.

Klima og Bæredygtighedsudvalget ønsker, at alle os der bor på Bornholm er med til at sætte og ind i muligheder og konsekvenser ved den grønne el. Derfor har vi blandt holdt et borgermøde med flere end 200 deltagere, og vi har også udgivet en fire sider infoavis for at give os alle det samme grundlag for at tage stilling.

Læs om mødet hos Tidende
Tidende skrev efter borgermødet en fyldigt reportage fra mødet læs her

Se hele mødet hos TV 2 Bornholm
TV2 Bornholms optagelser fra hele mødet ligger på TV 2 Bornholms hjemmeside

TV 2 Bornholm borgermøde CO2.PNG

Infoavis til download - avisen udkom 2. marts sammen med Bornholms Tidende og igen i Rytterknægten 20. marts.
Rapport fra NIRAS baggrunden for Klima og Bæredygtighedsudvalgets beslutning om en ny debat og en beslutning om, vi skal have nye vindmøller og grøn el 2025 og i tiden fremefter.

Megafon spørgeskemaundersøgelse

For at høre flest mulige bornholmere om deres syn på CO2 mål og landvindmøller gennemførte BRK en spørgeskemaundersøgelse i begyndelsen af april 2019.

500 bornholmere er af analysevirksomheden, Megafon blevet spurgt om deres syn på CO2 mål og landvindmøller.

Resultatet af undersøgelsen finder du her. Den vil blandt andet blive brugt i forbindelse med at kommunalbestyrelsen til sommer skal tage stilling til, om Bornholm skal lægge an til at etablere flere landvindmøller, eller om øens CO2 mål skal ændres.

Er du mere nysgerrig?

Hvis du er mere nysgerrig på emnet, kan du selv gå på opdagelse og klikke dig videre til nogle af disse relevante hjemmesider, som indeholder god viden om vedvarende energi ...

Energi- Forsynings- og Klimaministeriet landets ministerium for klima og energispørgsmål. Her kan du blandt andet læse om Energiaftalen fra 2018, som alle folketingets partier står bag. Energistyrelsen er en del af ministeriet.

Energistyrelsen om støtteordninger her kan du se, de forskellige tilskuds- og finansieringsmuligheder for landvindmøller.

VidenomVind har et overordnet mål om at bidrage til, at opstillingen af nye vindmøller i kommunerne sker på et veloplyst grundlag. Denne side indeholder mange faktaoplysninger om emnet. Siden drives af en lang række organisationer og virksomheder, som beskæftiger sig med energi og bæredygtighed.

Ofte stillede spørgsmål og svar om vindenergi på VidenomVinds hjemmeside - et godt sted at finde konkrete, faktuelle oplysninger om f.eks. støj og vindmøller, afstandskrav, helbred og vindmøller, værditabsordning, dyreliv, skyggekast fra vindmøller, sikkerhed med mere.

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark, her kan du blandt andet læse om, hvordan energiselskaberne ruster sig til at kunne elvere vedvarende energi. 

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller er en forening af kritiske naboer til vindmøller. Foreningen arbejder blandt andet for en ændret lovgivning for at sikre berørte naboer til store vindmøller mod urimelige gener. Og for at sikre større afstand mellem store vindmøller og naboer for at mindske gener fra skyggekast, støj, skader på helbredet, værditab på ejendomme mv.

Sundheds- og Ældreministeriet her kan du læse rapporterne fra Kræftens bekæmpelses undersøgelser om mulige sammenhænge mellem helbred og vindmøllestøj. VidenomVind har samlet de officielle konklusioner både vedrørende undersøgelsen som helhed samt for hver af de seks videnskabelige artikler læs dem her

BEOF Bornholms Energi og Forsyning

Bright Green Islands hjemmeside