Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Indflydelse & Politik Projekter Områdefornyelse Aakirkeby

Områdefornyelse Aakirkeby

​Velkommen til!

Områdefornyelse er en femårig helheds-orienteret byudviklingsindsats, som bliver administreret og drevet af Bornholms Regionskommune. Formålet er at understøtte en positiv udvikling i de lokale samfund. Forandringerne sker i samarbejde med byens borgere, erhvervsliv, foreninger og institutioner for at gøre byen mere attraktiv for bosætning og private investeringer.

Områdefornyelsen finansieres økonomisk  i en ligelig fordeling mellem staten og kommunen. Der arbejdes aktivt med fundraising og tiltrækning af investorer for at realisere de bedste ideer, der opstår i forbindelse med områdefornyelsen.

Helhedsplan for Aakirkeby

I maj måned 2019 fik borgere fra Aakirkeby præsenteret en helhedsplan for, hvordan byen kan komme til at se ud i fremtiden. Planen er udarbejdet af tegnestuen Tredje Natur på baggrund af input fra lokale borgere.

Planen forsøger at skabe rum  og oplevelser, der hænger sammen og forbinder bymidten med naturområdet i retning mod´Natur Bornholm. I planen er der også lagt op til  en øst-vest forbindelse omkring bymidten, som skaber en ny  bymidte-identitet.

Du kan se og downloade helhedsplanen her

 

Kontakt

Projektleder, Mugen Adler, Landskabsarkitekt i Udvikling og Byg.

Mail: mugen.adler@brk.dk

Tlf. 56 92 21 07.