Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BOFA: Genbrugspladser tager nu imod plastikaffald til genanvendelse

BOFA: Genbrugspladser tager nu imod plastikaffald til genanvendelse

03-01-2022

​Fra i dag kan vi bornholmere aflevere almindeligt plastikaffald, samt mad- og drikkekartoner på øens seks genbrugspladser.

Indsamlingen af plastik på genbrugspladserne er en forsmag på plastindsamlingen, der bliver obligatorisk for de bornholmske hjem, når de nye indsamlingsordninger senere træder i kraft 

Shampooflasker, plastposer, farsbakker, og andet plastaffald fra husholdningen, kan nu sendes til genanvendelse via BOFAs genbrugspladser. Fra dags dato kan de bornholmske borgere, gæster og erhvervsliv komme af med deres plastikaffald på en god og forsvarlig måde.

BOFA har indgået en aftale med det tyske genanvendelsesfirma, Alba Group, der fremadrettet skal sikre at plastaffaldet bliver genanvendt på den bedste måde. Praktisk vil plastindsamlingen foregå på BOFAs genbrugspladser i såkaldte komprimatorcontainere. Plastcontainerne presser, ved hjælp af en indbygget motor, plastikken hårdt sammen. Efter sammenpresning sendes plastikken videre til sortering og genanvendelse i Braunschweig i Tyskland.

bofa.dk kan man se sorteringsvejledningen for plast, samt mad- og drikkekartoner. Det er også muligt at tilgå sorteringsvejledningen på genbrugspladsen, eller kontakte pladspersonalet for info.