Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK får 350.000 kr. til byfornyelse af Pedersker

BRK får 350.000 kr. til byfornyelse af Pedersker

12-12-2018
Bornholms Regionskommune (BRK) har i dag har fået positivt svar på sin ansøgning til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Kommunen modtager 350.000 kroner til byfornyelse af Pedersker-Sømarken.
 
Ud af i alt 91 ansøgninger har et udvalg fra Erhvervsministeriet udpeget 34 projekter som særligt perspektivrige i forhold til at fremme udviklingen i landdistrikterne og på de små øer.
 
Bornholms Regionskommune er blandt de 34 kommuner og har i dag fået tilsagn om, at kommunen vil modtage 350.000 kroner til et forsøgsprojekt i Pedersker-Sømarken.

Forsøgsprojektet har til formål at igangsætte en omstilling der skal gøre Pedersker-Sømarken til et bæredygtigt lokalsamfund. Det skal ske ved at lave et såkaldt Living-lab (lokalt samfundslaboratorium) og gennemføre en række initiativer der er baseret på tre økonomiske drivkrafter: den kooperative økonomi; oplevelsesøkonomien og den cirkulære økonomi.

BRK ønsker at folde projektet, der har fokus på genanvendelse i cirkulære systemer og genbrugs- og delesystemer, ud så det kommer til at omfatte flere dele af lokalsamfundet. Herunder også blive synliggjort i byrum og blive en integreret del af det lokale mødested med Pedersker Brugsforening som omdrejningspunkt.