Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK har solgt Slottet i Rønne

BRK har solgt Slottet i Rønne

02-03-2019
Det tidligere plejehjem, og senest asylcenter, i Rønne er solgt. Bygningen har været til salg siden efteråret sidste år, hvor det daværende asylcenter blev lukket. Den nye ejer vil etablere 60 mindre leje- og 10 pendlerboliger.

Bornholms Regionskommune har solgt en af kommunens største ejendomme, Slottet i Rønne, som ligger med udsigt over Rønne Havn. Salget er kommet i stand efter, at bygningen har været sat til salg siden efteråret sidst år. Salget indbringer 11,3 mio. kr. til Bornholms Regionskommune.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

"Vi er meget glade for, at kommunen har fået solgt bygningen hurtigt, og de nye ejeres ide med at etablere leje- og pendlerboliger taler lige ind i Bornholms ønske om at kunne tiltrække flere nye bornholmere. Jeg vil følge projektet med spænding og er sikker på, at det vil tilføre Rønne og Bornholm noget godt."

Det er det entreprenante par Laila og Michael Møller fra Åkirkeby Erhvervscenter, som har set mulighederne og budt ind på Slottet. Michael Møller siger:

"Købet af Slottet var en oplagt mulighed. Det er en fantastisk bygning, og der er mangel på lejeboliger på Bornholm. Inden for en række brancher, er der også mangel på arbejdskraft. Ved at etablere 60 mindre lejeboliger og 10 pendlerlejligheder, kan vi dække et allerede eksisterende behov. Vi har faktisk allerede talt med folk, der ønsker at leje sig ind allerede fra 1. april."

Slottets oprindelige navn var De gamles hjem. Hovedbygningen er fra 1923 og den er senere blevet både ombygget og bygget til blandt andet 1960 og 1996, hvor en ny fløj kom til. De nye ejere, Michael og Laila Møller overtager officielt nøglerne til Slottet fredag den 15. marts. Bygningen skal renoveres, men der rykkes hurtigt, og de første beboere forventes at flytte ind 1. april i år.