Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK medarbejdere tester nyt udviklingsprodukt, der kan forebygge arbejdsskader

BRK medarbejdere tester nyt udviklingsprodukt, der kan forebygge arbejdsskader

13-02-2019

Bornholms Regionskommune har indgået et test-samarbejde med den nye, lokale opstartsvirksomhed PreCure. Virksomheden udvikler produkter, som forebygger og mindsker smerter og skader, der primært kommer i forbindelse med arbejde.

PreCure fik udviklingsstøtte af Bornholms Vækstforum i december 2018 og er klar med et produkt, som regionskommunen nu har lavet aftale om at teste. Produktet hedder PreCure Elbow og testes i første omgang i denne uge på medarbejdere fra Center for Ejendomme og Drift, hvor der typisk er hårdt fysisk arbejde. Bagefter er det tanken, at medarbejdere i Center for Ældre, og evt. andre af kommunens serviceområder, også skal have tilbuddet om at teste produktet.

Centerchef Bjarne Freund-Poulsen fra Center for Ejendomme og drift siger:
"Netop vores center har mange medarbejdere med arbejdsopgaver, hvor det er vigtigt at have fokus på forebyggelse af skader og nedslidning. Derfor er det meget nærliggende at bidrage aktivt til, at vi i fremtiden kan blive endnu klogere på skader, der opstår som følge af ofte hårdt- eller meget ensartet muskelbelastende arbejde."

Om Precure Elbow
PreCure Elbow bæres på underarmen under normalt tøj gennem en arbejdsdag. Den måler bærerens muskelaktivitet og informationerne herfra bruges til at udvikle en tilbagemelding, der giver besked, hvis bærerens bevægelser er skadelige. Informationerne der registreres kan også bruges til at blive klogere på, hvad der forårsager skader.