Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK og brancheforening går sammen om at sikre, at udlejning af huse sker efter reglerne

BRK og brancheforening går sammen om at sikre, at udlejning af huse sker efter reglerne

11-06-2019

Det har vist sig, at nogle huse på Bornholm er blevet lejet ulovligt ud som feriehuse til turister. Nu går Bornholms Regionskommune og Feriehusudlejernes Brancheforening sammen om at sikre information og udlejning efter gældende regler.

Bornholms Regionskommune har de seneste år sat ekstra ressourcer af for at sikre, at bopælspligten i kommunen bliver opretholdt. I den forbindelse har regionskommunen gennemgået en række sager, hvor det viste sig, at nogle huse er blevet lejet ud som feriehuse til turister i strid med lokalplan og boligreguleringslov. Regionskommunen er derfor gået i dialog med de bornholmske udlejningsbureauer, som er medlemmer af Feriehusudlejernes Brancheforening. Det sker for at sikre, at udlejning i strid med loven ophører - og at husejere er grundigt orienteret og bekendt med gældende regler.

Kommunen og udlejerne har en fælles interesse i, at reglerne bliver overholdt. Derfor vil kommunen fremover være i tæt dialog med udlejningsbureauerne. Formålet er at alle, der har hus på Bornholm, skal have let ved at forstå reglerne. Og at der i fællesskab kan komme en hurtig afklaring og løsning, hvis der er tvivlsspørgsmål ved konkrete udlejninger.

Borgmester Winni Grosbøll siger:

"Vi har fokus på at sikre, at reglerne om bopælspligt bliver overholdt, og derfor er vi glade for dialogen og samarbejdet med feriehusudlejerne på Bornholm. Det skal være nemt og hurtigt at forstå reglerne, og hvis der er sager, hvor der ikke er en tilladelse, så skal tingene bringes i orden straks - det er i alles interesse."

Direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen siger:

"Bornholm er en af de vigtigste feriehusdestinationer i Danmark med op mod 800.000 overnatninger om året. Det er vigtigt, at alle udlejere er trygge ved de gældende regler. Derfor er udlejningsbureauerne glade for samarbejdet med kommunen, der betyder, at bureauerne får besked, hvis kommunen ser en udlejning, der overtræder bopælspligten. Så kan vi i fællesskab få tingene i orden".

Bornholms Regionskommune vil hen over efteråret sætte gang i flere forskellige tiltag, der skal sikre en effektiv og god kommunikation til og med udlejere. Udlejningsbureauerne vil blive involveret i dette arbejde.