Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder BRK rykker 15 pladser frem som erhvervsvenlig kommune

BRK rykker 15 pladser frem som erhvervsvenlig kommune

21-06-2018
Bornholm er blevet mere erhvervsvenlig, men ligger dog stadig i den nederste halvdel. Det viser Dansk Byggeris årlige analyse.      
                               
​Dansk Byggeri har de sidste syv år udarbejdet en analyse, der viser, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er. I år er Bornholm rykket 15 pladser frem og ligger nu på listen som nr. 64 ud af landets i alt 98 kommuner.

Fremgangen skyldes ifølge Dansk Byggeri flere ting. Blandt andet at BRK har nedsat gebyret på at behandle byggesager. Og Regionskommunen udliciterer også en række driftsopgaver på det tekniske område til private virksomheder.

Om analysen
Dansk Byggeri har de sidste syv år udarbejdet analysen, der er baseret på 30 forskellige parametre fordelt på syv overordnede temaer, der tilsammen viser, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er.

De syv temaer er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.
 
Se Dansk Byggeris omtale af hele analysen