Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bedre og bedre muligheder for handicappede i job på Bornholm

Bedre og bedre muligheder for handicappede i job på Bornholm

09-12-2019

Selvom du er født med eller har pådraget dig et handicap, har du gode muligheder for job på Bornholm.

Der har altid været en stor parathed blandt de bornholmsk virksomheder til at ansætte eller fastholde mennesker med forskellige former for handicap. Men i takt med den faldende ledighed, er der en stigende efterspørgsel på arbejdskraft, hvilket også kommer personer med handicap til gavn. Dette kommer bl.a. til udtryk ved at der i dag er 883 personer ansat i fleksjob på Bornholm.

 antal personer.png


Men hvad er et handicap eller med andre ord en varig funktionsnedsættelse? Det kan fx være, hvis du bliver født med nedsat hørelse, bliver lam efter en trafikulykke, får diagnosen PTSD, autisme eller mange andre funktionsnedsættelser.

Der er rigtig mange mennesker med handicaps som gennemfører almindelige uddannelser og får jobs på lige vilkår med alle andre. Men nogle har brug for vejledning, hjælpemidler, personlig assistance eller fx muligheden for ansættelse i fleksjob.

"Det er vigtigt at alle får lige mulighed for job i Danmark, handicap eller ej", siger formand for det Regionale Arbejdsmarkedsråd(RAR) Jens Christian Olsen, som videre siger; "i en tid hvor der er mangel på arbejdskraft har vi en helt særlig forpligtigelse til at få alle med".

Dette synspunkt bakkes op af den lokale arbejdsmarkedschef for Bornholm, Allan Westh, som konstaterer;
"Det går godt på Bornholm med at fastholde og få personer i job, også mennesker med forskellige former for handicaps. Der findes mange muligheder lige fra indretning af arbejdspladsen, hjælpemidler til personlig assistance og fleksjob alt efter omfanget og karakteren af handicappet."

Så den fælles opfordring fra formanden fra RAR og arbejdsmarkedschefen er: "Tøv ikke med at ansætte en medarbejder med handicap, blot skal i begge være skarpe på hvad medarbejderen kan og ikke kan."

Hvis man vil have hjælp til denne dialog med en medarbejder eller står og mangler en medarbejder evt. på deltid, så kontakt Jobcenter Bornholm på Tlf. 7025 1010 og få mere information om mulighederne.

Formand for RAR Bornholm Jens Christian Olsen tlf. 60802121
Arbejdsmarkedschef Allan Westh tlf. 30181884