Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholm er med i landsdækkende undersøgelse af vores bevægelsesvaner

Bornholm er med i landsdækkende undersøgelse af vores bevægelsesvaner

19-10-2020

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på vores bevægelsesvaner. Det sker over hele landet - og også her i Bornholms Regionskommune. I alt har 400.000 danskere i dag modtaget et spørgeskema, hvis svar skal gøre forskerne og kommunerne klogere på, hvad der afgør, om vi bevæger os eller ej. 

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare i vores skove eller langs øens strande på en solrig efterårsdag, her er der rigtig mange, som går ture, er ude og løbe eller kører mountainbike.

Nogle bevæger sig mest for sundhedens skyld andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, hvis man for eksempel er flere, der går til fodbold, gymnastik eller fitness sammen. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Bornholm deltager i landsdækkende forskningsprojekt
Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med blandt andet Bornholms Regionskommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv. For at finde svarene modtager cirka hver tiende (over 15 år), som er bosiddende i Bornholms Regionskommune, i dag et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet Danmark i Bevægelse. For forskningens skyld er det super vigtigt, at alle besvarer spørgeskemaet. Og er man en af de, der får skemaet tilsendt, har man samtidig mulighed for at vinde 10.000 kr. - hvis man altså svarer. 

Formanden for kommunens Job, - Udvikling - og Fritidsudvalg Erik Lund Hansen understreger vigtigheden af, at vi også på Bornholm deltager i undersøgelsen, han siger:

"Vi har brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune kan skabe bedre muligheder for vores borgere, så vi kan være mere fysisk aktive. Skal vi for eksempel prioritere grønne områder højere, måske med toiletter og bænke? Kan idrætshallerne blive brugt af flere? Hvordan får vi mest ud af vores partnerskabsaftaler med DGI og DBU? Hvordan skal vi prioritere samarbejdet med idrætsforeningerne? Og hvad kan vi ellers gøre for at flere kommer i gang? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelsen."

Kort om Danmark i Bevægelse
Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks. Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område. Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universite

t, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Projektets hjemmeside www.danmarkibevægelse.dk