Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholm er forberedt til Coronavirus

Bornholm er forberedt til Coronavirus

28-02-2020

Bornholms Regionskommune, øens praktiserende læger og Bornholms Hospital samarbejder og koordinerer håndteringen af eventuelle tilfælde af ny Coronavirus (Covid-19) på Bornholm.  

Her på brk.dk klik her samles og opdateres information i forhold til det aktuelle risikoniveau. Vi følger de nationale råd fra Sundhedsstyrelsen ( www.sst.dk). Det skal understreges, at der på nuværende tidspunkt ikke er begrundet mistanke om tilfælde af Coronavirus på Bornholm.

Ved mistanke om Coronavirus
Får du symptomer på sygdom (feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær) 14 dage efter hjemkomst fra udlandsrejser, er det vigtigt, at du ringer til din praktiserende læge eller til Akuttelefonen 1813. Du skal ikke møde op hos lægen eller på hospitalet grundet smittefare.

Forebyg smitte fra Coronavirus
Sundhedsstyrelsen anbefaler god håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.  At man undgår kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion: Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen.

Om Coronavirus
Coronavirus er en familie af virus, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. Siden december 2019 har der været udbrud i Kina med en ny type coronavirus, som ikke tidligere er set hos mennesker. Det første tilfælde blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i den østlige del af Kina i december 2019. De smittede har haft symptomer på lungebetændelse: feber, tør hoste, i nogle tilfælde besværet vejrtrækning og tegn på lungebetændelse på røntgenbilleder. Der har dog også været påvist smitte med ny coronavirus hos personer med milde øvre luftvejssymptomer. WHO har den 11. februar 2020 meldt ud, at den ny coronavirus sygdom har fået navnet COVID-19 (Corona Virus Disease 2019). (Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk) 

Samlet information til medierne
Al henvendelse omkring hvordan de praktiserende læger, Bornholms Hospital og Bornholms Regionskommune håndterer situationen bedes rettes til Gitte Bisse Bertelsen, Kommunikationskonsulent i Bornholms Regionskommune mail: gitte.bisse.bertelsen@brk.dk eller mobil 40 40 30 45. Forandrer situationen på Bornholm sig, vil vi hurtigst muligt oplyse om det.

Karina Nørby, Sundhedschef Bornholms Regionskommune.
Annemarie Hellebek, direktør Bornholms Hospital.