Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholm sætter ekstra fokus på mad, måltider og ernæring i uge 44

Bornholm sætter ekstra fokus på mad, måltider og ernæring i uge 44

25-10-2021

Uge 44 er national ernæringsuge, hvor der sættes fokus på vigtigheden af den rette ernæring, særligt når man bliver ældre eller er svækket. I Bornholms Regionskommune vil der i løbet af ugen være forskellige aktiviteter, der fokuserer på energirige mellemmåltider og mad under genoptræningsforløb.

Ernæringsugen er en landsdækkende kampagne, hvor hovedbudskabet er at formidle, at man med den rette ernæring får de bedste muligheder for et liv i trivsel og et liv, hvor man kan klare sig selv - længst muligt - særligt, når man bliver ældre eller er svækket. Med den rette ernæring kan man nemlig forebygge blandt andet funktionstab og hospitalsindlæggelser.


Ernæringsugen på Bornholm

I Bornholms Regionskommune vil der i forbindelse med ernæringsugen være flere forskellige aktiviteter. Plejehjemmet Toftegården har i denne uge en særlig opmærksomhed på protein- og energirige mellemmåltider til den småt spisende borger med fristelser, som bliver produceret hos DeViKa. Der vil også være en konkurrence om ernæring for både beboere og personale. Genoptræningsenheden deler informationskort ud til deres borgere om vigtigheden af at spise den rette mad i forbindelse med et genoptræningsforløb. Et vellykket genoptræningsforløb forudsættes nemlig af den rette ernæring på rette tidspunkt.

Er du er over 65 år eller pårørende til en over 65 år, har du mulighed for at deltage i et madlavningsarrangement i Østerlars Multihus i ernæringsugen. Det foregår d. 3. november kl. 10.00 – 14.00 på Stavsdals vej 30 i Østerlars. Der vil være et kort oplæg fra kommunens konsulent for ernæring og sundhed om mad, måltider og ernæring. Herefter tilberedes nogle retter i fællesskab, som kan være til inspiration. Dagen afsluttes med fællesspisning.


For mere information og tilmelding til madlavningsarrangement:

Ønsker du at vide mere, eller er du interesseret i at deltage i madlavningsarrangementet i Østerlars Multihus d. 3. november kl. 10.00 – 14.00 på Stavsdalsvej 30 i Østerlars, så kontakt Betina Juhl Tychsen, konsulent for ernæring og sundhed Bornholms Regionskommune, på mail Betina.juhl.tychsen@brk.dk eller telefon 52 76 50 82.

Læs mere om den landsdækkende kampagne her.