Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholms Regionskommune sætter fokus på at styrke og udvikle ledelse

Bornholms Regionskommune sætter fokus på at styrke og udvikle ledelse

22-02-2019
Regionskommunen har haft ledelse på dagsordenen siden sidste år, hvor den nationale ledelseskommission kom med anbefalinger til god ledelse i det offentlige. Tidligere Irma-direktør og medlem af Ledelseskommissionen Alfred Josefsen kigger forbi i den kommende uge for at inspirere BRKs ledere.

Kommunaldirektør Johannes Nilsson lægger vægt på god ledelse og mener, at ledelse er noget vi gør sammen, og at vi altid kan blive bedre til det vi gør. Sammen med BRKs ledere har han sat fokus på at styrke og udvikle ledelse i regionskommunen. Derfor arbejdes der aktuelt med formulering af det personlige ledelsesgrundlag – hvilket er en form for personlig varedeklaration for den enkelte leder.

Ledelseskommissionen kom i 2018 med 28 anbefalinger hvor det personlige ledelsesbegreb er en af dem. BRKs ledelse har forholdt sig til alle 28 anbefalinger og har nu valgt, hvilke der arbejdes særligt med. Startskuddet til dette arbejde lød i oktober, hvor kommunens ledere var samlet og satte retningen for indsatsen. Det indebærer blandt andet at lederne, i samarbejde med medarbejderne, arbejder med at formulere kommunens mange forskellige kerneopgaver samt at se nærmere på, hvordan man via god ledelse også skaber værdi for borgeren på Bornholm.

Alfred Josefsen kommer og inspirerer
En af Ledelseskommissionens anbefalinger er som sagt, at alle ledere formulerer deres personlige ledelsesgrundlag. For at inspirere til netop denne del er det lykkedes at få medlem af Ledelseskommissionen og tidligere Irma-direktør Alfred Josefsen til Bornholm. Her vil han på et fyraftensmøde i den kommende uge mødes med regionskommunens ledere og tale om baggrunden for denne anbefaling og samtidig give et grundlag for at udarbejde det eget personlige ledelsesgrundlag. Alfred har sin jobmæssige erfaring fra det private erhvervsliv blandt andet som mangeårig administrerende direktør for Irma, og har en stor passion for ledelse.

Der samles op i maj
I slutningen af maj samles erfaringerne med Ledelseskommissionens arbejde set med bornholmske briller på et fælles møde for ledere i BRK. Herfra er målet at skabe et stærkt, fælles grundlag for ledelse i BRK, til glæde og gavn for både medarbejdere og borgere.