Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen vil styrke samarbejdet med byforeningerne og skruer op for indsatsen med bopælspligten

Kommunen vil styrke samarbejdet med byforeningerne og skruer op for indsatsen med bopælspligten

14-06-2021

Bornholms Regionskommune har inviteret repræsentanter for byforeningerne i de otte byer med bopælspligt til møder inden sommerferien. Formålet med møderne er at styrke dialogen om, hvordan vi i fællesskab kan sikre, at bopælspligten bliver overholdt. Det første af møderne er med Gudhjem By- og Museumsforening, og herefter vil resten følge trop. På møderne vil der blive talt om den hidtidige indsats og blive givet et indblik i, hvordan kommunens fremtidige indsats ser ud. Dernæst vil møderne handle om, hvordan byforeningerne og kommunen bedst kan arbejde sammen.

Ny intensiveret indsats
Bornholms Regionskommune har i år fået tilført ekstra ressourcer til indsatsen med at overholde bopælspligten. Overholdelsen af bopælspligten står højt på prioriteringslisten hos både politikere og borgere, da en håndhævelse af bopælspligten vil kunne give mere liv i byerne, og formentlig skabe flere boliger til tilflyttere der ønsker en helårstilværelse på øen.

I 2021 er indsatsen med at håndhæve bopælspligten derfor også blevet intensiveret. Kommunen har siden 1. januar 2021 afsluttet 78 sager. Derudover er der aktuelt 75 igangværende sager og flere kommer løbende til.

Kommunen forventer, at en række sager efter endt administrativ behandling vil blive oversendt til politiet, som skal efterforske og anlægge sager ved Retten på Bornholm, hvis det bliver nødvendigt. Fældes der dom for manglende overholdelse af bopælspligtreglerne i disse sager, vil det resultere i bøder til boligejere. Derudover kan der i visse sager ske konfiskation af indtægter for ulovlig udlejning.

De otte bornholmske byer, som har bopælspligt:

  • Allinge
  • Gudhjem/Melsted
  • Svaneke
  • Rønne
  • Aakirkeby
  • Nexø
  • Hasle
  • Klemensker

Læs mere om reglerne for bopælspligten i Bornholms Regionskommune