Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Bornholms cyklister er godt tilfredse med at være cyklister på øen

Bornholms cyklister er godt tilfredse med at være cyklister på øen

05-11-2018

En undersøgelse foretaget af analysefirmaet, Megafon viser, at Bornholmerne er langt mere tilfredse med deres lokale cykelforhold - end borgere i landets øvrige kommuner og regioner.

Den generelle tilfredshed med at være cyklist har vist sig at være signifikant højere på Bornholm end i andre kommuner og regioner i landet. Det viser en analyse foretaget af analysefirmaet, Megafon. Undersøgelsen er en del af den nationale cyklistundersøgelse, som er en telefonundersøgelse, der skal give kommunerne et lettilgængeligt, samlet overblik over cyklisternes vurderinger af og tilfredshed med de kommunale cykelforhold på kommune-, region- og landsplan. Undersøgelsen, i dens nuværende form, blev foretaget første gang i sommeren 2016, og i år er det første gang, at Bornholm deltager.

Kommunens Natur og Miljøudvalg har kigget på rapporten og formanden for udvalget, Leif Olsen siger:

"Vi kan selvfølgelig kun være glade for så stor tilfredshed. Det ser ud til, at vi i dag høster frugten af en god ide, der blev undfanget for 30 år siden. Dengang blev ideen om at anlægge et regionalt cykelvejnet undfanget, og siden da har der igennem næsten alle årene været afsat midler til gennemførelsen og udbygning af nettet. Med det nuværende projekt, Bornholms Cykelveje der blandt andet omfatter anlægget på Haslevej, cykelkantbaner ved Aarsdale-Nexø og Gudhjem-Helligdommen samt Nordre Kystvejprojektet i 2019 får vi sluttet ringen for et sammenhængende cykelvejsnet rundt om hele øen. Det er ganske sejt." 

I undersøgelsen blev der bl.a. spurgt ind til den generelle tilfredshed med at være cyklist i kommunen samt tilfredshed med omfanget af nettet af cykelstier, antallet af cykelparkeringspladser, vedligeholdelse af cykelstier og cykelbaner, muligheden for at komme frem i trafikken samt generel tryghedsoplevelse af at være cyklist.

På Bornholm viser det sig, at 83 procent af deltagerne i undersøgelsen generelt set er enten meget tilfredse (48 procent) eller tilfredse (35 procent) med at være cyklist i regionskommunen. På landsplan er det samlede tal 73 procent heraf er 31 procent meget tilfredse og 42 procent tilfredse.

Tilfredsheden ligger også et godt stykke over landsgennemsnittet, når det handler om nettet af cykelstier, her er 81 procent enten meget tilfredse eller tilfredse.

Der, hvor undersøgelsen peger på, at der er plads til forbedring er i forhold til fejning og vedligeholdelse af cykelstierne, her falder tilfredshedsniveauet til 43 procent, hvilket ligger under landsgennemsnittet på 55 procent. På Bornholm er flere end i resten af landet også utilfredse med muligheden for at kombinere cykel og offentlig transport. Så der er stadig noget at tage fat på for Natur og Miljøudvalget.

Læs mere Den Nationale Cyklistundersøgelse