Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Budget 2021: Politikere er enige om, hvordan ekstra millioner skal bruges

Budget 2021: Politikere er enige om, hvordan ekstra millioner skal bruges

25-09-2020

Politikerne er nu enige om, hvordan de ekstra 12 mio. kr. fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner skal bruges. Pengene går blandt andet til El-cykler til hjemmeplejen, tilflytterservice og til at fjerne ellers planlagte besparelser inden for diabetes- og skoleområdet.

Den 28. august blev der indgået budgetforlig mellem alle partier i kommunalbestyrelsen, men kort tid efter kom den glædelige nyhed, at Bornholm i 2021 modtager flere penge fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner end først antaget. Borgmester Winni Grosbøll har derfor sammen med partiernes gruppeformænd lagt et budget for udvidelsen på i alt 12 mio. kr.

Overordnet er de 12 mio. kr. fordelt på forslag på henholdsvis drift (6,1 mio. kr.) og anlæg (5,9 mio. kr.). Konkret betyder det blandt andet, at planlagte besparelser på skole- og diabetesområdet kan undgås, og der bliver råd til; at udbygge de offentlige toiletter, el-cykler til hjemmeplejen og sommerferieaktiviteter for både børn og unge og borgere inden for psykiatri- og handicapområdet.

Se hele listen over, hvordan de 12 mio. kr. fordeler sig klik her