Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Det nye skoleår skydes i gang med en fælles temadag for folkeskolernes 400 medarbejdere

Det nye skoleår skydes i gang med en fælles temadag for folkeskolernes 400 medarbejdere

03-08-2022

Før skolerne fyldes med forventningsfulde og glade skoleelever i den kommende uge bruger øens skolefolk denne uge på at planlægge skolestarten. I morgen mødes derfor omkring 400 skolefolk til en fælles temadag i Nordlandshallen. Her vil de blive inspireret til det nye skoleår af nogle af de fremmeste forskere på skoleområdet. 

Emnerne for temadagen er samspillet mellem børn og voksne, det gode skoleliv, og Verdens bedste danske skole. Dagen begynder kl. 9.00 i Nordlandshallen, hvor borgmester, Jakob Trøst og skolechef, Trine Schloss Pedersen byder velkommen til det nye skoleår. 

Kompetente og stærke oplægsholdere
Der bliver tale om et ekstraordinært stærkt program for temadagen, hvor det dels er lykkedes at få børne- og skoleforsker Louise Klinge til Bornholm. Sammen med Teaterspektrum vil hun bringe dagens deltagere igennem en mosaik af oplæg, refleksioner, teaterøvelser og debat som al sammen handler om den professionelle relationskompetence, som er så vigtig at lære og forstå for enhver underviser. Kort beskrevet agerer den voksne relationskompetent i undervisningen, når det lykkes at etablere relationer til eleverne individuelt og kollektivt. Vigtige relationer som understøtter klassens læringsfællesskab og derigennem støtter hver enkelt elevs trivsel og alsidige udvikling. 

Senere på dagen er Anders Peter Nielsen og Casper Rongsted, begge lærere og initiativtagere til Verdens bedste danske skole, på programmet. De fortæller om alle de gode, både kendte og ukendte ting ved Verdens bedste danske skole baseret på en god blanding af fakta, fortællinger og humor. De to herrer har begge ben godt plantet i det danske skolesystem, har stor viden og understøtter dagens tema – det professionelle relationsarbejde i skolen.