Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Corona: Borgmesteren kommer med særlig appel til forældre til børn og unge

Corona: Borgmesteren kommer med særlig appel til forældre til børn og unge

11-12-2020

​Kære forældre til børn og unge på Bornholm

Vi har brug for jeres hjælp til at holde smitten nede

Som bekendt stiger smittetallene i hele Danmark og desværre også her på Bornholm, selvom vi fortsat er mindre ramte end resten af landet. Måske har du/I også hørt, at Søren Brostrøm netop nævnte Bornholms særlige mulighed for at sætte en stopper for stigningen. Den chance vil vi gribe og kommer derfor med en særlig appel til jer, der er forældre til børn og unge på øen.

Når et barn eller en ung bliver smittet, påvirker det rigtig mange andre. Vi har de sidste par uger set hele klasser og klassetrin blive sendt hjem – det skal vi gerne væk fra.

I forbindelse med den smitteopsporing der finder sted, er det erfaret, at børn og unge oftest smittes i sociale sammenhænge og i fritiden. Derfor bør vi også sætte ind der, ligesom det også sker i resten af landet. Heldigvis følger mange allerede sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men vi hører desværre
også om børn og unge, der mødes på tværs uden for skoleregi til hyggelige sammenkomster også selvom, de er hjemsendt i isolation og test. Det går ikke, sådan får vi ikke stoppet smitten.

Jeg vil derfor opfordre jer forældre til at snakke med jeres børn og unge om at holde isolationsperioden, når man er nær kontakt således, at vi sammen gør, hvad vi kan for at holde smittetallene nede her på Bornholm.

Jeg håber, at alle vil bakke op, så vi sammen kan bringe smitten ned. Det er nu, der skal sættes ind, for vi ved, at det gør en afgørende forskel.

Winni Grosbøll, borgmester Bornholms Regionskommune.

11. december 2020.