Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder De fleste medarbejdere inden for sundhed og pleje får tilbudt corona-test

De fleste medarbejdere inden for sundhed og pleje får tilbudt corona-test

29-04-2020

Sundhedsstyrelsen og Serum Instituttet har skruet op for test af danskerne. Det betyder at kommunen nu kan tilbyde de fleste ansatte inden for sundheds- og plejeområderne tilbud om en test for at se om, de er smittet.

I de kommende dage vil kommunens ansatte, der arbejder inden for kommunens sundheds- og plejeområder, modtage en personlig invitation via e-boks til at blive testet for smitte med corona-virus. Det sker som led i, at Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut er gået i gang med det såkaldte samfundsspor i deres test-strategi. Det indebærer, at de vil teste en stor del danskere, som ikke har symptomer på at være smittet.

Kommunernes Landsforening har stået for at udstede retningslinjerne for, hvem af de ansatte i kommunerne, som i første omgang skal tilbydes en test. For BRK betyder det konkret, at vi i løbet af den kommende tid vil tilbyde alle ansatte i centrene Ældre, Sundhed, Psykiatri og Handicap samt ansatte i Sundhedsplejen, Ungehuset, Løvstikken, Det tværgående støttekorps, Familiehuset, Det gule team, Børne- og Familiehuset samt Familiebehandlerteamet i Børn og Familie en test. Medarbejdere inden for skole- og dagtilbud er ikke med i denne første runde, hvor i alt ca. 1.800 medarbejdere vil blive tilbudt en test.

Der er tale om et tilbud om test, og det er frivilligt, om medarbejderen ønsker at tage imod det. Kommunen har ikke adgang til information om, hvorvidt den enkelte medarbejder har taget imod tilbud om test, og får heller ingen information om prøvesvar eller lignende.

Der lægges op til at medarbejderne bliver testet i arbejdstiden. Hvis ikke det kan lade sig gøre, og medarbejderen i stedet får en testtid uden for arbejdstiden, kan der evt. og efter aftale opnås kompensation for den fritid, der bruges på det.

Tests i samfundssporet vil foregå i det nye COVID-19 testcenter i teltet, der er rejst på øens landsstævnestadion.