Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Få det gule sundhedskort som app på din mobil

Få det gule sundhedskort som app på din mobil

01-06-2021
Fra i dag kan vi få det velkendte gule sundhedskort som app på vores mobiltelefon. Appen fungerer som et gyldigt sundhedskort og giver adgang til offentlige sundhedsydelser.

Appen ”Sundhedskortet” ligger klar til download til både Android og iOS og giver fra i dag adgang til en ny, nem og bekvem måde at medbringe det gule sundhedskort.

Ved at downloade ”Sundhedskortet” i App Store eller Play Store kan du få det velkendte gule sundhedskort som app på din mobil, så du altid har dit sundheds-kort lige ved hånden. Hvis du har børn, kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

Behold det gule kort
Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme. Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.

På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort, så Sundhedskort-appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

Fordele ved Sundhedskort-appen:
 • Med Sundhedskort-appen kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen frem til, at børnene er fyldt 15 år.
 • Dine oplysninger bliver automatisk opdateret i appen, hvis du fx skifter adresse, læge eller får nyt efternavn.
 • Du kan spærre Sundhedskort-appen via borger.dk, hvis du mister din mobiltelefon.
 • Du kan ringe direkte til din læge ved at trykke på lægens telefonnummer i appen.

Fakta om det digitale sundhedskort

Hent appen, hvor du normalt henter apps til din telefon ved at søge efter: Sundhedskortet

 • Hvis du bruger iPhone, kan du hente appen i App Store
 • Hvis du har en Android-telefon, kan du hente appen i Google Play
  Sundhedskort-appen er, ligesom det fysiske gule sundhedskort, gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.
 • For at kunne bruge Sundhedskort-appen skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.
 • Stregkoden i Sundhedskort-appen indeholder dit CPR-nummer.
 • Sundhedskort-appen bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af Sundhedskort-appen er gennemført inden for et aftalt fælles offentligt budget på 10 mio. kr. fordelt på 6 mio. kr. til udvikling, 2,7 mio. kr. til personaleudgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som fx sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.
 • Appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen under Finansministeriet i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

  sundhedskort SoMe.png