Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommende vacciner skal bruges til 2. runde - nye tider forventes i februar

Kommende vacciner skal bruges til 2. runde - nye tider forventes i februar

20-01-2021

Region Hovedstaden, som Bornholm er en del af, har ligesom resten af landets øvrige regioner kun modtaget cirka halvt så mange vacciner som forventet. Det betyder, at de kommende vacciner vil blive prioriteret på at give anden dosis til dem, der har fået første dosis i forbindelse med de første vaccineleverancer.

Forventer nye tider til vaccine til februar
På grund af den mindre leverance vil der ikke blive åbnet op for nye bookingtider til 1. vaccination hverken digitalt via vacciner.dk eller over telefon. Der bliver først lagt tider op, når Region Hovedstaden ved, at der er vacciner til det. Regionen forventer, at der kommer nye tider til bestilling af 1. vaccine til februar.

Allerede udsendte invitationer gælder stadig
Har man allerede modtaget en invitation til vaccine i e-Boks eller via brev, så er invitationen stadig gældende, og man vil kunne booke tid, når der igen er vacciner at få.

Sundhedsstyrelsen opdaterer Vaccinationskalenderen
Sundhedsstyrelsen har som konsekvens af de færre ankomne vacciner opdateret Vaccinationskalenderen. Kalenderen viser, hvornår de forskellige målgrupper er planlagt til at skulle vaccineres. Der er dog kun tale om mindre justeringer, og Sundhedsstyrelsen skriver:

"Ud fra den viden vi har lige nu, forventer vi, at alle personer, der er i særlig risiko, personale i sundheds- og plejesektoren samt samfundskritiske funktioner vil være blevet tilbudt vaccination inden april 2021. Vi forventer at kunne tilbyde vaccination til den øvrige befolkning fra slutningen af foråret og have vaccineret de, der ønsker det, inden starten på sommeren."

  • Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om opdateringen af kalenderen klik her
  • Gå til Vaccinationskalenderen Klik her