Find den røde kuffert på museet
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Find den røde kuffert på museet

Find den røde kuffert på museet

18-10-2021

I efterårsferien inviterer en række af øens kulturinstitutioner alle småbørn og deres voksne til at gå på opdagelse i deres udstillinger med en kulturkuffert i hånden. Kulturkufferten er et nyt formidlingstilbud, der skal gøre flere børn nysgerrige på den bornholmske kunst, kultur og natur. 


Otte bornholmske museer og formidlingssteder er gået sammen i et fælles projekt om at udbyde en kulturkuffert til børn i alderen 3-10 år. Kulturkufferten indeholder forskellige genstande og opgaver, som relaterer sig til udvalgte steder i udstillingen. Indholdet lægger op til, at børn og deres forældre går på jagt i udstillingen og taler sammen om det, som de oplever. 

Kufferten er et selvformidlende tilbud, som er gratis at benytte for besøgende. Foreløbigt er det muligt at finde en kulturkuffert på NaturBornholm, Svanekegaarden, Bornholms Kunstmuseum, Bornholms Tekniske Samling, Grønbechs Gaard, Erichsens Gård, Bornholms Forsvarsmuseum og Gaarden i Melsted.

”Kulturkufferten er et unikt initiativ, der samler flere af øens kulturinstitutioner om en fælles indsats for at styrke småbørns møde med Bornholms særlige kultur- og naturarv” udtaler formanden for Job-, Udviklings- og Fritidsudvalget Erik Lund Hansen. ”Det glæder mig, at der så mange med allerede, og jeg håber, at flere kulturinstitutioner vil blive en del af konceptet til glæde for vores børnefamilier” 

Kufferten er rød, så den er nem at genkende lige meget hvilken af de medvirkende kulturinstitutioner, som man vælger at besøge i efterårsferien. Kulturkufferten er i første omgang målrettet børnefamilier, men vil på sigt også kunne anvendes af bornholmske dagtilbud, når de besøger et af de pågældende museer.

Kulturkuffertprojektet er del af Bornholms Regionskommunes kulturaftale med Kulturministeren. Projektet har til formål at fremme bornholmske børns møde med kunst, kultur og natur. Desuden understøtter det nye kulturtilbud også kommunens indsats ”De små børns Bornholm”, som bl.a. arbejder på, at flere børn i alderen 0-6 år deltager i idræts- og kulturtilbud.