Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Flere vacciner på vej til målgruppe 3

Flere vacciner på vej til målgruppe 3

18-02-2021

I disse dage modtager lidt over 1100 bornholmske borgere over 85 år invitation til vaccine. Og forventningen er, at der kommer flere vacciner til Danmark i løbet af den kommende tid.

Der er grund til i disse dage at holde øje med sin e-Boks eller postkassen, hvis man er 85 år eller ældre. Netop denne gruppe borgere, som tilhører målgruppe 3 i Corona vaccineprogrammet, bliver i disse dage inviteret til vaccination mod Corona. Når man har modtaget invitationen, kan man gå på hjemmesiden vacciner.dk og se, om der er ledige tider – forvent ventetid. Hvis man IKKE har NEMID, kan der bestilles tid på telefonnummer 30 66 89 37.

Hjælp at hente, hvis man ikke selv kan - og ikke har nogen til at hjælpe
Kommunen gør en særlig indsats for, at Bornholm og bornholmerne får udnyttet, de tider og vacciner der bliver stillet til rådighed, sådan at vaccinerne ikke går til spilde. Medarbejdere fra sundhed, ældre og borgerservice er derfor klar til at give en hjælpende hånd, hvor der er brug for det i forbindelse med at få hjælp til selv at bestille tid til vaccine – og/eller få hjælp til transporten.

Kommunen opfordrer dog også pårørende, venner og naboer til at hjælpe med den særlige opgave, så alle der ønsker at blive vaccineret også får muligheden, når det er deres tur, og der er tider at få. Det er dog vigtigt at understrege, at kommunen ikke har adgang til andre tider end de, der fremgår af hjemmesiden vacciner.dk

Er der er tale om, at man ikke selv kan finde ud af at bestille tid og heller ikke har nogen til at hjælpe sig, kan man ringe til Borgerservice på tlf. nr. tlf. 56 92 00 00. Handler det om, at man vil søge om hjælp til transport kontaktes afdelingen for Hjælpemidler på tlf. 56 92 54 00, eller skriv til: hjaelpemidler@brk.dk

Se også kommunens vejledning

Link til Sundhedsstyrelsen målgrupper og vaccinationskalender samt spørgsmål og svar vedr. vaccinerne

Venligst, Karina Nørby, Sundhedschef Bornholms Regionskommune.