Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Frivillige skal hjælpe ældre til gode netværk

Frivillige skal hjælpe ældre til gode netværk

15-03-2019

​Dansk Folkehjælp og Bornholms Regionskommune er gået i samarbejde om at tilbyde enlige ældre på Bornholm, at blive en del af netværket for enlige ældre, SeniorNET.


Tusindvis af ældre er ensomme, og tallet er desværre stigende i takt med, at vi bliver ældre og ældre. Det har store konsekvenser for både de ældres livskvalitet og sundhed, men nu er der godt nyt på vej til ensomme ældre i Bornholms Regionskommune, hvor der inden længe bliver etableret SeniorNET, der i samarbejde med de ældre skal drives af frivillige.


Gennemsnitslevealderen i Danmark er stigende, og i takt med at vi bliver ældre føler mange sig både socialt og følelsesmæssigt ensomme og isoleret efterhånden som venner og familiemedlemmer falder bort. I forbindelse med opstart af SeniorNET i Bornholms Regionskommune søger Dansk Folkehjælp frivillige, der har lyst til hjælpe ensomme ældre med at bryde denne negative spiral.


Dansk Folkehjælp har gennem flere år drevet SeniorNET rundt om i hele Danmark, med økonomisk støtte fra Østifterne er det nu muligt at udvide antallet af netværk til yderligere 10 nye kommuner hvert år over en fireårig periode.


SeniorNET har til formål, at give de ældre mulighed for at få udbygget deres eget sociale netværk. Med hjælp fra frivillige arrangeres der eksempelvis samværs- og andre netværksdannende aktiviteter. Erfaringer fra tidligere netværksforløb viser, at de ældres livskvalitet stiger, og de får mere overskud i hverdagen, hvor eget selvværd opbygges og helbredsmæssige problemer mindskes.


”Et SeniorNET forløb varer som udgangspunkt et år med ca. én aktivitet om måneden. Aktiviteterne kan være alt fra samvær, aktiviteter med fokus på bevægelse, sangeftermiddage, foredrag til udflugter i nærområdet. Det vigtigste er egentlig ikke aktiviteternes indhold, men derimod at de ældre kommer ud og får nogle gode oplevelser med andre ligesindede og danner nye relationer” fortæller projektkonsulent Simon Kusk Holm fra Dansk Folkehjælp.


Dansk Folkehjælp søger frivillige, som har lyst til gøre en forskel for ensomme ældre i Bornholms Regionskommune. Opgaverne består i at arrangere aktiviteter og understøtte netværksdannelsen for deltagerne i mellem aktiviteterne.


Der afholdes informationsmøde på Nexø Kultur & Fritidshus, Gl. Postvej 27, 3730 Nexø den 21. marts kl. 16.00-18.00 hvor Dansk Folkehjælp vil orientere om SeniorNET. Alle interesserede er ligeledes meget velkomne til at rekvirere informationsmateriale hos projektkonsulent Simon Kusk Holm på tlf.: 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk.