kongeskibet Dannebrog
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Hendes Majestæt Dronningen besøger Bornholm

Hendes Majestæt Dronningen besøger Bornholm

03-07-2017

Hendes Majestæt Dronningen besøger Bornholm den 30. august til 1. september

Det bliver både festligt, folkeligt og fornøjeligt, når Hendes Majestæt Dronningen besøger Bornholm på årets sidste sommertogt i slutningen af august og starten af september.

Livgardens Musikkorps slår tonerne an til en festlig velkomst, når Kongeskibet Dannebrog anløber Rønne Havn den 30. august kl. 11. Det er samtidig startskuddet til et næsten tre dage langt besøg, hvor Hendes Majestæt Dronningen kan se frem til et spændende og alsidigt program på og om Bornholm.

Med på besøget er Gardehusarregimentets hesteskadron, der efter modtagelsen på havnen vil ledsage H.M. Dronningen og borgmester Winni Grosbøll på en karettur til Rønne Theater, hvor Bornholms Regionskommunes officielle velkomst vil finde sted.

Det overordnede program
Programmet for onsdagen omfatter i øvrigt frokost på Green Solution House samt rundvisninger på Danish Crowns slagteri og aktivitets- og samværstilbuddet Midtpunktet i Rønne. Første dag slutter folkeligt med en koncert på plænen ved Kyllingemoderen i Almindingen, hvor hele Bornholm er inviteret med.

Om torsdagen lægges der ud med en spadseretur i Svaneke, og herefter går turen mod Gudhjem, hvor glaspusteriet Baltic Sea Glass og Madkulturhuset Gaarden besøges på vejen.
Besøget i Gudhjem slutter med en rundvisning og frokost på Oluf Høst Museet. Om eftermiddagen står den i produktionens tegn med først et besøg på mikroslagteriet Hallegaard og derefter Lehnsgaard Rapsolie. Om aftenen er H.M. Dronningen vært ved en reception på kongeskibet.

På besøgets sidste dag ankommer H.M. Dronningen til Nexø Havn og får først en rundvisning på Den Danske Keramikfabrik og derefter ved udgravningspladsen Vasagård. I Hasle besøges Svartingedalskolen og Hasle Medborgerhus, og som det sidste punkt på det officielle program går turen til Ringebakkebruddet ved Vang, hvorefter der er frokost på Restaurant Le Port.

Vi skal vise, hvad Bornholm kan og står for
”Jeg tror, at hele Bornholm glæder sig meget til besøget, og vi har meget vi gerne vil vise frem”, udtaler borgmester Winni Grosbøll.  ”Vi har rigtig meget at være stolte af, og det har vi forsøgt at afspejle i det program, vi har sammensat. Siden Majestæten sidst besøgte øen i 2012 er der sket så mange gode ting, derfor bliver det ekstra sjovt at vise det frem” siger borgmesteren. ”Programmet indeholder både kunst og kultur, og forskellige produktionsvirksomheder. Vi skal besøge medborgerhuset og se eksempler på integrationsindsatsen på Svartingedalsskolen og se på outdoor muligheder, Svaneke by og lidt af den bornholmske natur. Kort fortalt alt det som gør Bornholm til noget ganske særligt.
Vi kommer rundt på hele øen, og jeg håber, at rigtig mange bornholmere vil møde frem og give Majestæten en dejlig velkomst og være med til den folkefest, som vi har lagt op til”, slutter borgmester Winni Grosbøll.


Presseakkreditering
Fredag den 4. august 2017 åbner Bornholms Regionskommune for akkreditering af journalister og fotografer, som ønsker at dække Hendes Majestæt Dronningens program på Bornholm.
Samme dag lægges presseprogram sammen med et detaljeret besøgsprogram på kommunens hjemmeside, www.brk.dk, hvor der også vil være link til ansøgning om akkreditering.

Det vil være muligt at ansøge om akkreditering frem til og med tirsdag den 22. august 2017.