Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Insekthotel fra Sandemandsgården til Natur- og Skovbørnehuset

Insekthotel fra Sandemandsgården til Natur- og Skovbørnehuset

18-07-2019

I Natur og Skovbørnehuset arbejder vi målrettet med at skabe en rød tråd fra de ældre børnehavebørns overgangsprojekt "Insekthoteller" til de yngste vuggestuebørn.

Vi har taget udgangspunkt i Natur, Udeliv og Science, som er et af temaerne i den styrkede pædagogiske læreplan. Vi ser på hvordan vi kan justere vores læringsmiljø i forhold til at inddrage alle børnene i børnehuset i selve projektet. Det er vigtigt for os at børnene føler ejerskab og oplever glæde ved at være en del af det fælles. Vi vil undersøge gennem en hypotese, hvilke dyr der flytter ind i vores insekthoteller ved at placerer hotellerne 4 forskellige steder: højt oppe, lavt, i skyggen og et i solen. Vi tog på tur i vores dejlige skov, som vi har lige udenfor, her samlede vi forskellige ting til at fylde i vores insekthoteller.

De ældste børnehavebørn, som allerede havde prøvet at arbejde med insekthoteller gennem overgangsprojektet i samarbejde med naturvejledere fra Natur Bornholm, kunne gå forrest og selv være naturvejledere for de andre børn.

Vores fine insekthoteller har vi købt lokalt, som er produceret af Beskæftigelsestilbud og aktivitetstilbuddet Sandemandsgården. Vi var så heldige at brugerne fra Sandmandsgården selv kom forbi Børnehuset for at levere de flotte insekthoteller de havde produceret til os.

Se TV2Bornholms indslag om insekthotel-produktionen.

Gennem dette projekt arbejder vi med at give børnene en glæde, legemuligheder og oplevelser i og med naturen. Vi har en undersøgende tilgang som åbner for en aktiv inddragelse af naturen og naturfænomener, som lys, luft, vejrfænomener, krible krable dyr m.m.

Kort sagt vi understøtter at børnene får erfaringer med naturen, som udvikler deres nysgerrighed og lyst til at udforske naturen.