Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Japanske parlamentsmedlemmer kommer på grønt besøg

Japanske parlamentsmedlemmer kommer på grønt besøg

12-08-2019

Bornholm får tirsdag 13. august, besøg af en delegation fra Japan og fra den japanske ambassade i Danmark. Besøget vil have fokus på Bornholms arbejde med den grønne omstilling og vejen henimod at blive et bæredygtigt samfund.

Initiativet til besøget er taget af den japanske ambassade i Danmark. Udover repræsenter fra ambassaden deltager to parlamentsmedlemmer, Hr. Mashiko og Hr. Shinohara, som står for udviklingen af grøn energipolitik i Japan. Begge har en særlig interesse i Bornholms grønne løsninger og strategi primært inden for energi og fjernvarme. Den viden som de tilegner sig i Danmark, vil således blive benyttet i politiske processer i gæsternes hjemland. Den japanske delegationen har desuden meddelt, at den håber, at en dansk virksomhed med avanceret teknologi inden for vedvarende energi kan blive en potential partner i forskellige projekter i Japan.

Viceborgmester Morten Riis er vært ved besøget, han siger:

"Bornholm kommer ofte i fokus, når udlandet leder efter bæredygtige løsninger. Mange ved, at vi arbejder ambitiøst på at få vores lille samfund til at fungere på langtidsholdbare energikilder. Vi har konkrete installationer, som vores gæster fra Japan er interesseret i at se, og vi har både private og offentlige initiativer, der er banebrydende. Og på det politiske niveau sætter vi os mål for at fastholde udviklingen, det bliver spændende at få lov at vise alt det frem og modtage japanernes input. Vi ser også frem til at tale om vores egne udfordringer og om muligheden for konkrete, fremtidige samarbejder".

Viceborgmester Morten Riis tager imod gæsterne i Kommunalbestyrelsens mødesal, og herefter skal de besøge BEOF, Østerlars Halmvarmeværk, Green Solution House og BOFA.