Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kommunen inviterer frivillige ledere til gratis uddannelse

Kommunen inviterer frivillige ledere til gratis uddannelse

21-11-2023

​​​I 2024 præsenterer Bornholms Regionskommune i samarbejde med Frivillig Forum Bornholm en gratis uddannelse til øens frivillige ledere. Uddannelsen har særlig fokus på ledelse af frivillige som nøglen til at skabe attraktive foreninger for frivillige. Der er nu åben for tilmelding.

Uddannelsen henvender sig bl.a. til trænere, bestyrelsesmedlemmer og frivillige koordinatorer i foreninger, både inden for idræt, socialt arbejde og kultur. Uddannelsen er praktisk orienteret og har til formål at styrke ledelseskompetencer i foreningsarbejdet ved at tilbyde nye perspektiver og idéer. Deltagerne får redskaber til at organisere frivilligt arbejde og understøtte trivsel blandt frivillige. 

En god mulighed for netværk og erfaringsudveksling
Dette initiativ understreger Bornholms Regionskommunes ønske om at styrke foreningslivet og skabe bæredygtige og engagerende miljøer for frivillige. Bornholms frivillige ledere opfordres til at tilmelde sig denne unikke mulighed for faglig udvikling og netværksopbygning.

Forperson for Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget, Niclas Fick, udtaler: "Initiativet tilbyder vores mange frivillige ildsjæle en vigtig mulighed for at dele og lære af hinandens erfaringer. Vi tror på, at denne form for erfaringsudveksling vil kunne bidrage væsentligt til et endnu mere dynamisk foreningsliv på Bornholm."

Uddannelsen gennemføres af konsulentfirmaet Ingerfair, som har mange års erfaring med trivsel og kompetenceudvikling i foreninger og frivillige organisationer. Tilbuddet er støttet af Frivillig Forum Bornholm og finansieret af midler afsat i budget 2022 med det formål at understøtte frivillige og arbejdet med frivillige.

Tilmelding til uddannelsens online kurser og workshops
Uddannelsen er gratis og består af online kurser samt to workshops hhv. den 24. januar og 9. marts 2024. Deltagerne kan tilmelde sig alle tre dele af tilbuddet eller kun de dele, som de finder relevante. Tilmelding sker på kommunens hjemmeside. Pladserne til workshops fordeles efter først-til-mølle princippet, mens der er fri adgang til de digitale kurser allerede fra i dag.

Interesserede kan læse mere om uddannelsen og tilmelde sig på brk.dk​ under Frivillige og Foreninger.