Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Kunsthåndværkere samles til finaledag på udviklingsprogram

Kunsthåndværkere samles til finaledag på udviklingsprogram

02-10-2020

Makers Island Bornholm holder på tirsdag den 6. oktober finaledag på kompetenceudviklings-programmet for bornholmske kunsthåndværkervirksomheder. I alt 18 bornholmske kunsthåndværkere har deltaget i programmet.

Undervejs har de været igennem en række workshops med emner inden for alt fra udvikling af forretningsplan, regnskab og trendspotting til salg og markedsføring. Deltagerne er udøvende kunsthåndværkere inden for keramik, glas, tekstil, smykker og papirklip. Forløbet begyndte i januar 2020,og efter en Corona-pause kører forløbet nu til ende.

Dagens program: speeddating med dygtige mentorer
På finaledagen skal kunsthåndværkerne præsentere deres virksomhed overfor tre mentorer, som giver dem 1:1 sparring og feedback på deres forretning og de udfordringer, de gerne vil arbejde med i udviklingen af deres virksomhed. Mentoringen foregår som en slags speed-dating, hvor hver kunsthåndværker har 25 minutters samtale med mentor, derefter ringer en klokke, og den næste kunsthåndværker sætter sig i stolen. De tre mentorer er; møbeldesigner og direktør i Format Design, Thomas Alken, designer og kreativ direktør i Ro Collection, Rebecca Uth samt arkitekt og ejer af galleri Køppe Contemporary, Bettina Køppe. Mentorerne er nøje udvalgt på baggrund af deres kompetencer, og hvordan de supplerer hinanden.

Intentionen med forløbet i kompetenceudviklingsudviklingsprogrammet var at give deltagerne viden, værktøjer og sparring til at arbejde med udvikling af egen kunsthåndværkervirksomhed. De har gennem hele forløbet bygget op til den afsluttende finaledag og mødet med mentorerne.

Erhvervschef i Business Center Bornholm og medlem af Maker’s Island styregruppe, Christa Lodahl, siger:

"Kunsthåndværkerne har arbejdet dedikeret og passioneret med deres forretninger igennem dette program, og jeg synes, at de er nået virkeligt langt. Nu bliver det spændende at følge kunsthåndværkerne i deres videre rejse og se, hvordan de fremover bruger den viden og værktøjer, som de har opnået i løbet af programmet. Vi står naturligvis fortsat til rådighed for sparring og vejledning efter programmet er afsluttet."

Kunsthåndværker og næstformand i Makers Island Bornholm, Timmi Kromann, siger:

"Det har været et fantastisk godt forløb. Vi har fået nye værktøjer til at arbejde med vores virksomheder og haft masser af god sparring og vidensdeling hinanden imellem. Kunsthåndværkere og erhvervskonsulenter har gennem forløbet fået en rigtig god forståelse for hinandens verdener og taler nu sammen i øjenhøjde med respekt for hinanden. Det har tidligere været en barriere, at de to aktører har haft svært ved at forstå hinandens sprog. Den barriere er nu ophævet".

Erfaringerne fra kompetenceforløbet tages med i Makers Island Bornholms videre arbejde mod målet om at skabe rammerne for endnu flere levedygtige kunsthåndværkervirksomheder på Bornholm. Kompetenceudviklingsprogrammet er støttet af Bornholms Regionskommune og Øernes Kunstfond.

Makers Island Bornholm er en opgradering af det eksisterende samarbejde mellem øens aktører inden for kunsthåndværket, som er opstået på baggrund af Bornholms udnævnelse som World Craft Region. Bag Maker’s Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Kunstakademiets Designskole i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm med Bornholms Regionskommune i spidsen.

Læs mere om Maker’s Island Bornholm her: https://makersisland.bornholm.dk