Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Lad os hjælpes ad, så smittetallet ikke koger over

Lad os hjælpes ad, så smittetallet ikke koger over

16-07-2021

Vores ø emmer af solskin, sommervarme og feriestemning. Tiltrængt og savnet! Men de stigende smittetal lige nu er en påmindelse til os alle om, at smile og blinke det bedste vi har lært hen over solbrillerne, og holde lidt igen med krammere og kindkys til dem vi ikke ser i hverdagen. 

De sidste uger er smittetallene i et ferieramt Europa krøbet støt opad – desværre også i Danmark og også på Bornholm. Flere danske virologer har udtalt, at det formentligt er de unge aldersgrupper, som endnu ikke er vaccinerede, der i øjeblikket driver epidemien. 

Selvom det betyder få indlæggelser og ofte kun milde symptomer, når børn og unge får Corona, så kan de også blive ramt efterfølgende af senfølger som tab af lugt- og smagssans, voldsom træthed, udmattelse samt vejrtræknings og koncentrationsbesvær.  
 
Ikke sommerferie fra de gode vaner
Bornholms Regionskommune vil derfor gerne minde både bornholmere og turister om at holde fast i de gode vaner med at holde afstand, vaske hænder, hoste/nyse i ærmet, blive hjemme når vi er syge og lufte jævnligt ud. Vi kan også stadig blive testet jævnligt. 

På vegne af Bornholms Regionskommer, siger leder af Sygeplejen Charlotte Høffding Larsen: 

”Vi vil som Styrelsen for Patientsikkerhed gerne minde om, at nu hvor det er sommer, ses vi i andre sociale sammenhænge, end vi gør til hverdag. For at begrænse smitten, er det derfor vigtigt, at vi holder fast i de gode vaner med at spritte af og holde afstand. Vi har heldigvis også masser af muligheder for at holde fast ved de gode testvaner i sommerferien. Ved sygehuset på Ullasvej i Rønne kan man blive PCR-testet hver dag, de mindre teststeder har åbent flere gange i løbet af ugen og vi kan også møde testbilen, når vi færdes rundt på øen i sommer”.
 
Her kan du blive testet
Bornholms Regionskommune henviser til Region Hovedstadens oversigt Find nærmeste COVID-19 teststed. Under ”Mindre teststeder” henvises til facebookside, hvor testbilens holdesteder i sommerlandet annonceres.
 
Kontakt:
Leder af Sygeplejen, Charlotte Høffding Larsen, mobil: 21307916, mail: Charlotte.H.Larsen@brk.dk