Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder MaterialeVærket inviterer til infomationsmøde i Østerlars

MaterialeVærket inviterer til infomationsmøde i Østerlars

01-03-2019
Det bornholmske forsøgsprojekt MaterialeVærket åbner nu dørene for borgere og virksomheder, der ønsker at høre mere om visionerne for fremstilling af lokale og bæredygtige byggematerialer på Bornholm. Det sker på et informationsmøde mandag den 11. marts, klokken 16 i Multihuset i Østerlars, hvor bl.a. planerne for etablering af et selvbyggernetværk samt et MakerSpace præsenteres. 

MaterialeVærket håber, at det kan få sat større fokus på potentialet ved at bruge lokale og miljøvenlige materialer i byggeriet. I en tid hvor mange taler om cirkulær økonomi og bæredygtighed på den globale skala, synes de, at det er vigtigt at skabe mere opmærksomhed, om det man rent faktisk kan gøre lokalt som husejer eller håndværker på Bornholm. Der er mange spændende råmaterialer, der er tilgængelige på øen, og med dette projekt vil de gerne udbrede kendskab til både teknikker og fremstillingsmetoder, som kan komme professionelle såvel som selvbyggere til gode.

Henover foråret og sommeren 2019 vil MaterialeVærket holde workshops for interesserede borgere og håndværkere, hvor de kan lære mere om at benytte bæredygtige materialer i byggerier. Til arrangementet præsenteres også planerne for oprettelse af et Maker-space i Multihuset i Østerlars, der skal gøre det muligt at afprøve digital produktion. I løbet af forår og sommer vil projektet arbejde med om der kan oprettes en kooperativ produktionsvirksomhed der fremstiller bæredygtige byggematerialer.

Det er gratis at deltage i arrangementet inkl. let aftensmad. Tilmelding foregår ved at sende en email til info@detgronnepakhus.dk eller sms 30279111 senest lørdag den 9. marts.

Om MaterialeVærket:

MaterialeVærket er en del af Bornholm Regionskommunes Projekt BYG360°, der handler om bæredygtig neddrivning og genanvendelse af materialer på Bornholm. Projektet bliver til i et samarbejde mellem bornholmske virksomheder, BOFA og private husejere og er i øvrigt koblet til et projekt under Region Hovedstaden, der bidrager med ekspertviden fra Gate21, Roskilde Universitetscenter og Concito. Projektet er støttet af LAG Bornholm, Landdistriktspuljen, Region Hovedstaden og Bornholms Regionskommune. Projektet understøtter Bright Green Island visionen og Bornholmermålene.

invimaterialeværket.PNG