Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Myndighedernes app der skal stoppe smittespredning er nu klar

Myndighedernes app der skal stoppe smittespredning er nu klar

18-06-2020

I dag lancerer vores nationale myndigheder inden for sundhed og ældre app'en smitte|stop, som kan downloades og bruges af danskere, der ønsker et digitalt værktøj til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med COVID-19.

Med app'en kan man nemt give besked til andre brugere af app'en, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv med ny coronavirus. Til forskel fra anden smitteopsporing kan man i app'en også give besked til personer, som man ikke kender, og som man derfor ikke på anden vis kan advare om, at de muligvis har været udsat for smitterisiko. Hvis man i app'en selv får besked om at have været tæt på en person, der er testet positiv, skal man følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til "nære kontakter" og bl.a. blive hjemme og blive testet hurtigst muligt.

Med app'en kan man dog alene hjælpe med at stoppe smittespredningen hos andre, som også bruger app'en. Hvis man testes positiv for ny coronavirus, er det derfor vigtigt, at man også tager kontakt til familiemedlemmer, venner mv., som man har været i nær kontakt med. Se mere i pjecen ”Til dig, der er testet positiv for ny coronavirus”. 

App'en lever op til højeste niveau af privatlivsbeskyttelse og datasikkerhed, og ingen myndigheder har adgang til oplysninger om, hvem brugerne af appen har været i nærheden af. App'en lukkes i øvrigt ned og alle data slettes, når app'en ikke længere er aktuel at bruge i forbindelse med COVID-19, fremgår det af pressemeddelelsen.

App'en smitte|stop er udviklet af Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, Styrelsen for Patientsikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen og Netcompany.

Læs mere om app’en på hjemmesiden www.smittestop.dk  

Du kan downloade app’en i App Store eller Google Play.