Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Ny leverandør af vikarer til sundheds- og ældreområdet

Ny leverandør af vikarer til sundheds- og ældreområdet

14-11-2019
Regionskommunen skifter, som andre steder i landet, leverandør af sundhedsfaglig vikarbistand. Det skyldes, at Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) netop har indgået en ny fireårig aftale.

I flere år har SOS Vikar leveret vikarer til regionskommunens sundheds- og ældreområder. Men allerede fra udgangen af november er planen, at den nye samarbejdspartner hedder SundVikar.

På grund af den korte tidsfrist har Bornholms Regionskommune dog imidlertid tilsluttet sig en kortvarig forlængelse af aftalen med SOS Vikar. Det også selv om, at timeprisen i overgangsperioden fra den nuværende til den nye leverandør vil stige en smule.

Til gengæld betyder det, at skiftet ikke sker midt i højtiden omkring jul og nytår. Samtidig ønsker både sundheds- og ældreområdet, at bruge tiden til at undersøge muligheden for at kunne tilbyde de fuldtidsansatte vikarer hos SOS Vikar en ansættelse i kommunen. Birgit Mortensen, chef for Ældre forklarer:

"Hvis det kan lade sig gøre at fastansætte nogle af de nuværende SOS Vikarer i kommunen, vil vi udover at kunne mindske det dyre vikarforbrug også kunne yde en bedre service hos de borgere, som vi hjælper i hverdagen. Det vil også kunne styrke trivslen for vores medarbejdere, som har brug for flere fastansatte kolleger."

Servicedirektør Trine Dorow siger:

"Vi ser frem til et godt samarbejde med den nye leverandør, men hvis nogen skulle foretrække en fast ansættelse hos os, er vi klar til det. Det vil bestemt hjælpe på manglen på medarbejdere, som vi oplever. Indtil videre har vi bare måttet se i øjnene, at de private vikarbureauer åbenbart kan tilbyde mere attraktive vilkår end os. Men ved sådan et skifte, som vi står overfor, kan der åbne sig nye muligheder. Dem vil vi se, om vi kan udnytte bedst muligt for alle parter."