Vindmøller
Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Nye vinde giver nye arbejdspladser på Bornholm

Nye vinde giver nye arbejdspladser på Bornholm

17-05-2021
Det er nu en realitet at opførelsen af havmølleparken Kriegers Flak har skabt nye arbejdspladser på Bornholm. Det er henholdsvis Siemens Gamesa og Muehlhan, der har efterspurgt arbejdskraft, og for dem er det vigtigt, at arbejdskraften har et godt lokalkendskab.

Lone Reppien Thomsen fra Offshore Center Bornholm siger:
"Det har fra starten været vigtigt for os, at de leverandører der kommer til Bornholm oplever, at de kommer til et samfund, hvor alle hjælper hinanden, at vi hurtigt finder en løsning, hvis der opstår nogle uforudset udfordringer eller et pludseligt behov, og det gælder selvfølgelig også arbejdskraft, vi har simpelthen hinandens visitkort liggende i baglommen".

Det er Virksomhedsservice i Jobcenter Bornholm, der har behandlet forespørgslen på arbejdskraft og fundet kvalificerede kandidater.

Lasse Groth Friis, Construction Project Manager, fra Siemens Gamesa siger:
"Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Jobcenteret, Offshore Center Bornholm og de lokale virksomheder. Både hvad angår rekruttering og opkvalificering af den arbejdskraft vi har efterspurgt. Vi har ansat en administrativ medarbejder og en logistik assistent". 

Søren Andersen, Head of Business Unit – Offshore Installation, fra Muehlhan Wind Service supplerer;

"Vi har også ansat en logistik assistent og to administrative medarbejdere. Vi er rigtig glade for den lokale arbejdskraft, de har en god indsigt i de lokale forhold og infrastruktur. En administrativ medarbejder hos os har rigtig mange forskellige opgaver lige fra bestilling af rejser, kontakt til borgerservice, overnatning til vores medarbejdere og meget mere. Ja, også den her Corona, hvor de også er med til at sørge for at vores medarbejdere kan blive testet" slutter Søren af.

Flere bornholmske virksomheder beretter om øget aktivitet i forbindelse med Kriegers Flak, hvilket har været med til at fastholde medarbejdere under Corona-krisen. Allan Westh, der er kommunens arbejdsmarkedschef, siger:

"Både Sydhavnens Motorværksted og Bornholms Elektromotor har været ude og sige, at de har fastholdt medarbejdere, hvilket er glædeligt i en svær tid. Alle fastholdte medarbejdere eller skabte jobs er glædeligt for Bornholm og vi har en forventning om, at fremtiden byder på flere muligheder inden for Offshore for både de bornholmske virksomheder og skabelsen af nye jobs". 

Klar til EnergiØ Bornholm, er projektet der med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har det formål, at understøtte lokale forberedelser i relation til kommende offshore aktiviteter og senere EnergiØ Bornholm, der kan komme det bornholmske samfund til gode, at der fastholdes og etableres flest mulige arbejdspladser på Bornholm, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed og at flere virksomhederne har de fornødne certifikater til at byde ind på opgaver i forbindelse med de nye muligheder.

Parterne i projektet er Business Center Bornholm, MARLOG/Offshore Center Bornholm, Campus Bornholm og Jobcenter Bornholm og her er der fokus på at servicere leverandører, lokale virksomheder, ansatte og kommende ansatte.