Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Påbud om midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre og rehabiliteringscenter Sønderbo

Påbud om midlertidige besøgsrestriktioner på plejecentre og rehabiliteringscenter Sønderbo

20-11-2020

​Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag bedt Bornholms Regionskommune om at sætte midlertidige begrænsninger for besøg på øens plejecentre og rehabiliteringscenteret Sønderbo. Det sker for at mindske smitterisikoen, da der lige nu er et højt antal smittede med Corona (COVID-19) på Bornholm.

Med virkning fra i dag bliver der lagt begrænsningerne på besøg på øens plejecentre og rehabiliteringscentret Sønderbo. Det sker efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og skal beskytte ældre, sårbare borgere mod smitte.
 
Det vil fortsat være muligt for én pårørende at mødes med sin kære i dennes bolig. Denne gang vil der også være mulighed for at beboere kan mødes med yderligere to af sine pårørende i et besøgsrum, som plejecentrene har indrettet.

Beboere og pårørende er ved at blive orienteret direkte om de nye begrænsninger, som har virkning fra i dag.I løbet af weekenden får plejecentrene tilrettet de nye regler endeligt, så de er helt klar mandag morgen.

Besøgsrestriktionen vil ikke gælde borgere, der skal til genoptræning og andre fagpersoner, rengøringspersonale og teknisk ansatte, der udfører opgaver på plejecentrene.

Påbuddet gælder indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsrestriktionerne.

Se påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed her