Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Sammenstyrtningsfaren for BOFAs skorsten i Rønne er afblæst

Sammenstyrtningsfaren for BOFAs skorsten i Rønne er afblæst

06-06-2021

​BOFA og området omkring Tornegårdsvej er blevet genåbnet og genbrugspladsen er igen klar til at tage imod gæster. BOFAs skorsten er blevet undersøgt og midlertidigt reparereret af en tilkaldt skorstenstekniker. Fejlen viste sig heldigvis ikke at være så alvorlig, som først frygtet.

Lidt baggrund: lørdag morgen den 5. juni kl. ca. 6.00 opdagede en BOFA-medarbejder, at den ca. 70m høje på skorsten på Torneværksvej svajede mere end normalt. Det blev hurtigt besluttet, at BOFA skulle lukke forbrændingsovnen og at området omkring Torneværksvej skulle afspærres indtil man havde fået undersøgt skorsten og risiko for sammenstyrtning.

En ekspert fra Esbjerg blev tilkaldt. Han ankom til BOFA kl. ca. 17.00 lørdag og gik straks i gang med undersøgelsen af skorstenen og dens indre stabiliseringsteknik. Lørdag, omkring midnat, kunne den tilkaldte skorstenstekniker meddele BOFAs driftsledelse, at skorstenen ikke var nedstyrtningstruet og at stabiliseringsteknikken var blevet midlertidigt repareret. Dette betyder, at skorstenen nu er stabil og kan færdigrepareres i den kommende uge.

Vejspærringen på Torneværksvej er derfor ophævet og Rønne genbrugsplads åbner som normalt. Seneste melding søndag morgen kl. 06.15 fra driftsstolen på BOFA, er, at både skorsten og forbrændingsovn kører som normalt.

Yderligere info hos BOFAs driftschef, Peter Christiansen på 20 14 14 32.