Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Stærkt dansk partnerskab styrker innovation og erhvervsudvikling af energi

Stærkt dansk partnerskab styrker innovation og erhvervsudvikling af energi

29-08-2022

Ørsted, Siemens Gamesa, DTU og Energinet går sammen med Bornholms Regionskommune, Bornholms Energi & Forsyning og Rønne Havn A/S m.fl. om at etablere partnerskabet Baltic Energy Island på Bornholm. Målet er at skabe et globalt knudepunkt for innovation, test og erhvervsudvikling inden for grøn energi.

I Baltic Energy Island vil partnerne arbejde inden for flere hovedområder, herunder udvikling af Østersøen som centrum for havvind og grøn transporthub samt anvendelse af Bornholm som testø for grøn energi.

Partnerne vil etablere testmuligheder og udvikle teknologier til energiøer og Power-to-X. Et andet hovedområde er uddannelse af ingeniører og træning af virksomheder, så de kan blive en del af den grønne omstilling og fortællingen om Bornholms transition. Alt sammen med henblik på at hjælpe andre regioner og lande med transformationen af deres energisystem og samfund.

Derudover etableres et vækst- og innovationshus, hvor læring fra test og udvikling anvendes i samarbejder mellem studerende og erhvervsliv med henblik på at skabe innovative og grønne forretninger.

"Med Baltic Energy Island har vi en enestående chance for, at Bornholm bliver omdrejningspunkt for vindenergi i Østersøen og for at skabe testfaciliteter for grønne teknologier og erhvervsudvikling i relation til Energiø Bornholm", lyder det fra Jacob Trøst, borgmester, Bornholms Regionskommune.

Partnerskabet Baltic Energy Island er dannet på baggrund af projektet 'Nationalt Center for Grøn Energi', der blev etableret med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmestyrelse, Den Europæiske Socialfond og Den Europæiske Fond for Regional udvikling i 2022.

Læs mere om partnerskabet her Ørsted, Siemens og Bornholm etablerer Baltic Energy Island


Topbillede: Ørsted