Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Åvangsskolen får grønt flag

Åvangsskolen får grønt flag

22-05-2023
​Åvangsskolen i Rønne har endnu engang fået tildelt Det Grønne Flag for deres arbejde med Grøn Skole-programmet i skoleåret 2022/2023.

Friluftsrådet begrunder tildelingen med, at skolen har arbejdet med temaet grøn adfærd/grøn indstilling, hvor der er skabt en grøn vision om at styrke elevernes grønne dannelse, hvor skolens fælles viden om grøn adfærd/grøn indstilling er øget, og hvor biodiversiteten er højnet på skolens fælles arealer.

Netop på skolens fælles arealer kan man nu finde den grønne vision i form af flere buske, træer og blomster, og det grønne uderum er forbedret, så flere har kunnet benytte dette som undervisningsrum, og eleverne har lært at tage ansvar.

I uge 17 holdt skolen Grøn uge, som var kulminationen på dette skoleårs arbejde for at få tildelt Det grønne flag igen. Grøn uge involverede alle på skolen og blev afsluttet med et åbent hus, hvor forældrene kom og blev præsenteret for, hvad der var arbejdet med. I undervisningen har skolen blandt andet arbejdet med vind og elektricitet, hvor eleverne har lært om vindmøller og samlet naturmaterialer.

Der har været holdt natur -OL, arbejdet med grøn innovation, samt afholdt klippe-klisterdag med emnet "naturlig jul – genbrugs jul". Desuden har der været arbejdet med, hvordan man undgår madspild, vild med vilje-projekt samt etableret en partnerskabsaftale med BOFA.

Skolen vil inden sommerferien fejre tildelingen af Det grønne flag ved et event på skolen.