Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Orientering om et muligt brud på persondatasikkerheden i sundhedsplejens fagsystem Novax

Orientering om et muligt brud på persondatasikkerheden i sundhedsplejens fagsystem Novax

04-01-2023
Leverandøren af it-løsningen, Novax, har oplyst Bornholms Regionskommune om, at de den 14. december 2022 har konstateret en rettighedsfejl i deres statistikdatabase, Danmarks Børn.

Fejlen er nu rettet, men medførte at ansatte i sundhedsplejen i tre kommuner i perioden fra 26. september 2022 til 14. december 2022 rent teknisk set har haft adgang til personoplysninger om en række borgere i Bornholms Regionskommune. Det drejer sig om oplysninger om vækst, ernæring, samtykke og spørgeskemaer. Leverandøren lukkede straks for adgang til Danmarks Børn for alle kommuner kort efter at fejlen blev konstateret den 14. december 2022. 

Det har ikke været muligt for leverandøren, eller Bornholms Regionskommune, at afvise, at Bornholms Regionskommune kan have været omfattet af bruddet, ligesom det heller ikke har været muligt at finde eksempler på, at det skulle være sket.

På baggrund heraf foretager Bornholms Regionskommune derfor nu en offentlig orientering om det mulige brud på persondatasikkerheden. Bornholms Regionskommune skal endvidere oplyse, at vi har anmeldt det eventuelle brud til Datatilsynet. Begge dele sker efter gældende regler på området. 

Såfremt man måtte have spørgsmål, kan man kontakte Bornholms Regionskommunes Databeskyttelsesrådgiver på mail: dpo@brk.dk