Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Aakirkeby indvier byens områdefornyelse

Aakirkeby indvier byens områdefornyelse

10-11-2023

​​Invitation: På lørdag 18. november kl. 10:00 er alle interesserede inviteret til indvielsen af områdefornyelses‐ projekterne i Aakirkeby.

Efter fem år i områdefornyelsens tegn kan Aakirkebys borgere på lørdag fejre resultaterne af deres arbejde. Det sker når styregruppen for Aakirkeby områdefornyelse inviterer til indvielse af de mangeartede projekter, som er blevet udført.

Der bliver muligt at besøge samtlige projekter på indvielsesdagen. Dagen indledes ved Naturtorvet, hvor vi følger fodspor og Bornholmergarden hen til aktivitetspladsen. Borgmesteren klipper snor ved aktivitetspladsen og afslører dens nye navn. Nogle steder kan man serveres noget godt for ganen – og der afholdes en lille konkurrence for de deltagende børn og unge.

Siden 2018 er byens borgere kommet med input til, hvad der skulle ske i deres by, og hvordan det kunne udformes. Nøgleordene har været: natur og biodiversitet ‐ idræt og bevægelse ‐ og fællesskab: en by for alle. Det har ført til, at alle tiltag realiseret under områdefornyelsen afspejler disse temaer.

​Tre indsatsområder og 10 projekter

Nye tilgængelige byrum i bymidten, Rekreative og grønne tilbud og aktiviteter og Medborgerhus er de indsatser, som borgerne prioriterede, og som har ført til konkrete resultater. De første projekter var allerede skudt i gang af Borgerforeningen, da områdefornyelsen blev klar til første spadestik i 2018. Således kunne både bålhytten og vikingehytten i Sdr. Byskov realiseres med den fine udformning, man ser i dag. 

Torvet blev omlagt til et Naturtorv, som understøtter og styrker biodiversitet i byen og som formidler fortællingen om de lokale stenarter og vilde blomster.

Smedetorvet er blevet opgraderet med en småbørnslegeplads og legemøbler mens nyt opholds‐ og beplantningsinventar står flere steder i byen og skinner med præcis den blå farve, som borgerne har valgt. Byens Hus på Smedetorvet, som bl.a. rummer Lokalarkivet, Telefonstjernen og Borgerforeningen, er blevet shinet op indvendigt, den gamle bibliotekslæsesal er blevet indrettet af gode kræfter fra Lokalarkivet som udstillingslokale og der er kommet et råt værkstedslokale samt en mindre foredragssal. I forbindelse med skovrejsningen ved Kannikeskoven blev den populære Aakirkeby Hundepark anlagt. Og ikke mindst står Aakirkebys nye aktivitetsplads på ca. 3000 m2 nu også klar til at modtage gæster i alle aldre.

Mindre tiltag, så som dyresporsruten mellem Natur Bornholm og Naturtorvet samt uddeling af vilde blomsterfrø til byens borgere og gæster, har også vakt begejstring.​

aakirkeby program.png

aakirkeby.jpg 

farver på aakirkeby.png