Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Afbrændingsforbuddet ophæves fra i dag 20. august

Afbrændingsforbuddet ophæves fra i dag 20. august

20-08-2018

Bornholms Brandvæsen ophæver afbrændingsforbud fra i dag mandag 20. august kl. 16.

Fortsat risiko

Selvom afbrændingsforbuddet på Bornholm bliver ophævet i dag, er der stadig en risiko for brande i naturen. Den danske sommer har været ualmindelig lang og tør, og selvom der i de sidste dage er kommet en del nedbør, så er der stadig tørt rundt omkring.

Specielt er områder med tætte nåletræer, lav beplantning på sandjorder og marker, der er udsat for meget vind, stadig udsatte. Brug af åben ild, og aktiviteter der medfører en forhøjet risiko for brand, skal derfor ske med særlig opmærksomhed og omtanke. Brug sund fornuft og begræns eller undlad risikobetonede aktiviteter som bål eller grill, hvis du har en fornemmelse af, at det kan gå galt.

Gode råd fra Brandvæsnet

Ved brug af grill, bål og rygning i naturen

Vær opmærksom på at cigaretskodder ikke smides i naturen, og medbring derfor i stedet gerne en lille dåse eller andet, så de kan tages med hjem. Bruger du grill, eller tænder bål på steder, hvor det i øvrigt er tilladt, så sørg for at pladsen er tilstrækkelig stor til, at der ikke kan gå ild i omgivelserne - og at der er vand i nærheden, så en eventuel lille brand kan slukkes. Forlad ikke grill eller bål før alle gløder er helt slukket og vær opmærksom på, at gløder kan brænde videre i flere timer.

Brug af skraldespande

Pas på med at smide kul og aske fra brændeovne, grill og bål i skraldespande, før det er helt slukket. Tag i stedet den brugte engangsgrill med hjem, hvor den skal køle helt af, inden den smides ud. Vær i øvrigt opmærksom på at sand under en grill bliver meget varmt og kan bevare varme længe efter, grillen er flyttet.

Ved arbejde i naturen

Sørg stadig for at have slukningsmidler med på marker og i skove, rens og vedligehold maskinerne med jævne mellemrum og vær gerne flere på det samme arbejdssted.

Med ønsket om en fortsat god sommer,

Bornholms Brandvæsen.