Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Akutbil Bornholm får endnu en funktion

Akutbil Bornholm får endnu en funktion

06-09-2021

Vi kender Akutbilen, når den rykker ud med blå blink til akut sygdom og tilskadekomst. Nu afprøver Akutbilen en ny funktion, hvor paramediciner og sygeplejerske på Akutbilen kan tilse patienter, som ikke er i akut livsfare.

Fremover kan bilen nemlig tilkaldes til særlige opgaver, hvor den praktiserende læge eller alarmtjenesten 112 vurderer, at vedkommende skal tilses, men ikke nødvendigvis indlægges. Akutbil Bornholm vil også blive sendt ud på ambulancekørsler uden udrykning for at undersøge om patienten kan hjælpes på en anden måde end af en ambulance. Formålet med den nye funktion er, at borgerne på Bornholm modtager den rette behandling, uden at de nødvendigvis indlægges på hospital.

Det nye tilbud skal styrke akutområdet og det nære og sammenhængende sundhedsvæsen på Bornholm med fokus på at inddrage borgere. Akutbil Bornholm kører uændret til akutte og livstruende tilstande, og disse har første prioritet.

FAKTA

  • Akutbil Bornholm fortsætter i samme funktion som hidtil, men får flere opgaver når den ikke kører på akutte ture.

  • Akutbil Bornholm kan via egen læge eller 112 sendes til mindre akutte tilstande, som fx vejrtrækningsbesvær og lettere tilskadekomst.

  • Akutbil Bornholm er bemandet med det samme personale som altid – en paramediciner og en sygeplejerske.

  • Akutbil Bornholm kan vurdere patientens behov og eventuelt behandle patienten i eget hjem.

  • Hvis der kommer en akut opgave til Akutbil Bornholm, mens den er hos en ikke-akut-patient, så kører Akutbilen straks afsted på den akutte opgave. Patienten får i stedet hjælp af en ambulance, der sendes afsted.

  • Akutbil Bornholm kører til ikke-akutte opgaver på hverdage kl. 08.00-15.00.

  • Akutbil Bornholm kører fortsat til akutte opgaver hele døgnet alle ugens dage.